måndag 5 oktober 2015

Att göra i santorini

Gratis och smidig avbokning betyder att du inte behöver stressa när dina planer ändras. Hitta de bästa upplevelserna, turerna och aktiviteterna för din resa med GetYourGuide. Upplev staden från ovan.


Gör din nästa resa oförglömlig. Få ut det mesta av din sightseeing! Hundratals möjligheter.

Sevärdheter i Santorini : Se TripAdvisors omdömen och bilder av saker du kan göra när du är i Santorini , Grekland på TripAdvisor. Boka dagsturer från Santorini! Utbrottet fick den ursprungliga ön att delas i flera mindre och allra vackrast blev huvudön Thira, den som vi menar när vi säger Santorini.


Santorini är dyrare och mer chict och flärdfullt än exempelvis det folkliga Kreta. Om man har planerat att promenera upp till toppen, tänk på att vägen är smal, krokig och ansträngande. Ett tips är alltså att ta med bekväma skor och en flaska med vatten. Något man måste göra när man besöker den Grekiska ön, är att uppleva Santorini från havet.


Vi har all information du behöver, från priser och tider till valmöjligheter med köföreträde och mobilvouchers, så att du kan boka i förväg med GetYourGuide och göra det mesta av din resa till Grekland.

Att utforska Santorinis byar, stränder och sevärdheter är ett måste om du ska åka till Santorini. Man kan som sagt ta buss till många ställen, och om ni inte vill lägga pengar på hyrbil så kan man även åka taxi hyfsat billigt till många ställen. Vår duktiga bloggare Tess Montgomery har gjort den ultimata guiden till vackra Santorini i Grekland. Läs om hennes bästa tips i bildspelet!


Förutom att sola och bada så finns det en hel del andra roliga saker att göra på Santorini. Tess har listat allt från de bästa boendet till utflykter, vackra platser och grymma restauranger. Oia är belägen på norra sidan av Santorini , ca km från Fira. Med buss längs den smala vägen ifrån Fira tar du dig dit på ca minuter.


Rundturer i Santorini , saker att göra i Santorini , aktiviteter och turistattraktioner i Santorini. Bläddra och boka rekommenderade saker att göra och se i. Om man kommer med båt till Santorini omsluts man av ön. De väldiga konturerna av den månskäreformade huvudön och den mindre grannön, Thirasia, reser sig som en hög vägg. I mitten av lagunen finns ett par svarta öar av förstenad lava som påminner om att Santorini var och är en vulkan.


Santorini - skön och kittlande Den som tröttnat på stränder och solnedgångar behöver inte gå sysslolös på Santorini. För den historiskt intresserade finns det en hel del att se. Som Antika Akrotiri - ett grekiskt Pompeji.


Då undrar du säkert vad man kan göra , vilka hotell och restauranger som är bra, hur man tar sig runt, flygbiljetter och annat som kan vara bra att veta inför en resa till Santorini. Jag har varit där, och här har jag samlat ihop alla mina bästa tips för att göra det så enkelt och smidigt för dig som ska resa till Santorini !

Faktum är att Santorini inte är annorlunda, men vad ön erbjuder kan vara sensuell överbelastning till en resenär som har längtat för att åka dit, för att se de blågröna kupolerna och vitvättade väggar som prydar öns steniga ansikte. Vi valde att göra lite mer än så. Vi rekommenderar verkligen att du tar dig runt ön och ser vad den har att bjuda på för det är verkligen enkelt att antingen köra själv eller ta lokalbussen.


Om någon säger att du behöver hyra bil i tre dagar så säger vi bara: du hinner köra runt hela ön på en dag. Det sägs att dessa varma källor är bra för kroppen. På bottnen av källorna finns det lera som gör huden silkeslen. På de flesta resmål kan du förboka dina utflykter redan hemma.


Det gör du antingen här eller via vår app – oavsett om du reser med Apollo eller inte. Vill du vänta med att boka dina utflykter tills du är nere på resmålet går det givetvis också bra! Då är det enklast att boka utflykten direkt via din reseledare.


Vill så gärna åka till Santorini vecka men vet så litet om stället. Jag vet också att det är romantiskt där och det är den stora anledningen till att jag vill dit med min pojkvän.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg