tisdag 2 juli 2019

Lära sig segla själv

Då frågan är ställd med fokus endast på att lära sig segla , förutsätter jag att du sedan tidigare har erfarenhet av att hantera, underhålla och meka med andra båtar. Om du inte har tidigare erfarenhet av båt, är lära sig grundläggande segling det minsta du behöver fundera över om du överväger att köpa en 10m lång segelbåt. På tre dagar hinner du lära dig att få båten att röra sig åt det håll du vill, när den väl har kommit ut på (platt) öppet vatten, inget mer.


Om du verkligen vill lära dig allt du behöver för att kunna hyra segelbåt (utan att uthyraren skall vara nervös) lär du behöva en kurs på 2-veckor, kanske mer. Att segla är nödvändigt.

Och kan man inte segla så är det väl ingenting annat att göra än att lära sig , så svårt är det ju inte. Hos Birgitta Silfverhielm med seglarskolan VindoVatten är det dessutom himla kul, verkade det som när jag hängde med på nybörjarkursen i segling. Hoppa i båten och lär dig segla på en seglingskurs i sommar!


Tänk vad skönt att kunna styra båten helt själv över vattnet. Du kan också anmäla dig till en seglingstur och njuta av en skön kväll till sjöss. Detta är en av våra mest eftertraktade och unika program för kunder som vill lära sig segla och hantera en båt själv.


Våra omtalade seglarkurser i Kroatien hjälper er att få ett IYT Skepparexamen.

Det kan tyckas obehagligt någon sekun men i princip skall detta reda sig själv och båten skall normal sett inte kunna kantra om inte någon jättevåg kommer samtigt eller så. Jag tror att det är bäst att lära sig segla innan man kan för mycket. Det är med andra ord mer att lära sig än att bara kryssa eller länsa. Om du själv skulle vilja underlätta för andra vuxna som vill lära sig segla , genom att starta en seglarskola för vuxna, kommer du i samband med det att behöva starta ett eget företag.


Triss och Askeladden kan vara trevliga att lära sig segla i - för barn som är för stora för Optimist. Ska du köpa en fotare, lär dig segla i den direkt det är mycket bättre. Ragga upp någon som kan följa med några gånger och framförallt som du kan ringa och fråga.


De mest grundläggande inom segling går att lära sig inom en eftermiddag, och efter bara några dagar kan de flesta segla utan större problem. Med utbildade instruktörer, moderna. Powerpoint i filmformat från föredrag på båtmässan Allt för sjön. Segla säkert på egenhand.


Om att lära sig att segla , vem går kurs, vad lär man sig , hur fungerar det. Det man först ska lära sig är grunderna kring hur man kan segla sin båt. Kände mig fullkomligt trygg med instruktören och har nu större förtroende i mig själv när det kommer till möten med allt från motorbåtar till finlandsfärjor.


Nybörjare kan lära sig alla grundläggande kunskaper om segling, från hur man reser seglet till tack, gybing, rev, förtöjning och kursplanering. Det går både att utmana sig själv med kursplanering och vill man ha ännu fler utmaningar går det att vara med i olika lopp.

Oavsett om man väljer att segla för nöjes skull, eller om man vill tävla inom idrotten kräver det ett stort kunnande kring båtarna och hur de skall hanteras. När man tagit beslutet att börja segla har äventyret bara börjat. Innan man kan sätta igång och segla helt själv behöver man lära sig ett och annat. Den vanligaste musikstilen för detta instrument är blues.


Många som vill lära sig spela munspel har hört någon spela i denna musikstil. En vanlig teknik för att spela bluesmunspel kallas cross harp. Med cross harp spelar du i andra position, vilket innebär att du utgår från en annan skala än den ditt instrument är stämt i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg