onsdag 10 juli 2019

När ska man åka till ibiza

Det finns jättemånga små härliga vikar på Ibiza , flera av dem ganska hemliga. Många kan du inte ta dig till med bil utan den enda vägen är med båt. Framför allt norra delen av ön vimlar av små härliga vikar längs hela kusten. Vissa av dem är öppna under dagen, om du blir danssugen vid åttatiden på morgonen är du inte ensam.


Barer Man går ut sent här, och många barer är tomma fram till midnatt. Har tidigare varit där dels på charterresa och dels åkt dit reguljärt. När jag åkte reguljärt blev det hela väldigt dyrt då det var ont om billiga hotell. Barnfamiljer och du som vill ha lite mer avkoppling ska välja västkusten.


Fler populära stränder är Sa Caleta, Es Cubells och Cala Conte. En del av stränderna når du bäst med badbåt. Har letat upp och frågat kompisar efter så många bra restauranger och beach clubs nu att jag bara vill åka tillbaka och testa allt och ta mina egna bilder. Ska ju till Barcelona nästa helg, ska man stanna och ta båten över till Ibiza kanske?


När ska man åka till ibiza

Ibiza stad lockar med historia och shopping. Och man kan åka dit när man är 16! Sjukt ofarlig ö med liten kriminalitet (bortsett från alla droger, men det kan man ju välja bort!). Eivissa är lite större om man gillar det men med fin gammal del av staden.


Det har iof San Antonio också. Mycket bättre än bussarna. De som verkligen vill ladda batterierna kan hyra en strandvilla på Ibiza och åka till Benirrás med sin unika atmosfär.


Det ligger ett lugn över viken som är populär bland folk som söker efter avkoppling och att leva i nuet med zen. På söndagskvällarna samlas man här för att se solnedgången och spela bongotrummor tillsammans. Vilken ö man väljer beror främst på vad man är ute Massa båtar avgår från olika hamnar hela tiden, det gäller bara att veta hur och vart man ska åka Med directferries. Mallorca till Ibiza på alla rutter Vi kontrollerar över miljonpriser varje dag för att vi ska ge. Fortsätt upp mot katedralen och titta på utsikten från de stora terrasserna och öppningarna i murarna som finns på varje nivå.


Här är det nästan som om man rest tillbaka i tiden, till en historisk oas mitt i det moderna livet. Ibiza bjuder på en skön blandning av kultur, sevärdheter, shopping och lyx. Reser du charter, flyg eller bokar endast hotell får du alltid vår service på köpet. Hitta billigaste resan här. Jämför priser och läs omdömen.


När ska man åka till ibiza

Bäst tid att resa: september om man gillar behagligt klimat. I september håller även de stora klubbarna sina spektakulära stängningsfester, Closing parties, för säsongen. Annars är sommaren aldrig fel även om det kan vara väldigt varmt.


Hyr bil – Över lag är det lite avstånd mellan ställen, platser, restauranger man vill besöka på Ibiza. Så att hyra en bil är ett bra tips. Taxi funkar med men vill man åka runt mer så är hyra bil att föredra. Restaurangtips – Var ska man käka på Ibiza ? Som skrivet ligger restauranger och platser utspridda över ön. Att leva utan bil eller motorcykel brukar anses som lite ”loco” på Ibiza.


När ska man åka till ibiza

Helst ska man ha en stor jeep eller något annat som tåler alla gropiga grusvägar. Hotellet har 18-årsgräns och ca en kilometer in till stadens livliga nattliv. Vill du bo vid stranden är det omtyckta Hotel Argos som gäller, in till centrum kan du enkelt resa med både buss och båt. Hej Våran åriga son vill åka till Ibiza med sin jämnåriga vän han berätta att det är nån.


Som jag har förstått det så ligger Ibiza inte allt för långt från Mallis? Kan man åka båt där emellan till vettiga pengar? Nån som har några erfarenheter? Här dansar du till techno och ljudet av flygplan som landar.


Sikta på att vara här vid 18–1 stället stänger vid midnatt. Länge har Ibiza haft rykte som Europas främsta festö. Men inte långt från nattklubbarna finns friden och det genuina ölivet. DN Resor fann god mat, lugna. Tips på billigare ställen med 16-årsgräns är: Köpenhamn, Spanien, eller kanske Tyskland eller Frankrike.


Linneas mamma frågade mig igår vart jag hade tagit bilden ovan och sa att hon verkligen ville åka dit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg