onsdag 17 juli 2019

Kompistema i skolan

Ta kontakt med vännerna från skolan igen. Massor av foton och minnen! Att sätta igång samtal om kamratskap. Skolan ska främja förståelse för andra människor och förmåga till inlevelse. Vi har haft kompistema.


Vi pratade om hur en bra vän ska vara och gjorde skyltar. Vi skrev också beskrivande ord om våra klasskompisar. Vi startade upp ett kort tema om miljö. Vi satte en nejlika i vatten.


När vi började var nejlikan vit. Jag vill gärna få epost från Gratis i skolan så jag inte missar något. Här hittar du vår integritetspolicy.


Nyckelknippan med goda handlingar kan sedan användas i framtiden som stöd och påminnelse för eleverna om handlingar som vi tillsammans värderar som viktiga för gruppen men också skolan. Märkena är förstorade och uppsatta i klassrummet så eleverna kan se dem och reflektera tillsammans. Du kan ladda ner märkena: kort. Flickor räddare än pojkar i skolan Aktuellt Elever i årskurs har blivit alltmer negativa till skolarbetet på senare år och en av fem flickor i årskurs känner sig rädda för andra elever. Studieron har också försämrats bland de yngre eleverna.


Men redan i dag är arbetet i full gång ute på förskolorna. Läs om den rättighetsbaserade förskolan i Eslöv, yttrandefrihet. Start Förståelse och medmänsklighet De allt större grupperna i förskolan kräver en hel del av barn och vuxna, hänsyn och kamratskap. Vi arbetar vidare med vårt kompistema på Stjärnskottet. Inlägg taggade med kompistema Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.


Kompistema i skolan

Genom att använda webbplatsen godkänner du vår användning av cookies. Under dagen får barnen leka och lära sig av det som de är mest nyfikna på. I syfte att skapa lite struktur brukar vi anordna olika teman som barnen får fördjupa sig i. Vilket tema det blir beror på hur intresset ser ut bland barnen, och även kommande högtider. Idag har vi promenerat till skolan och haft en gemensam avslutning om vårt arbete kring vårt kvalitetsmål. Tillsammans har vi pratat om vad trygghet är för oss, barnen har berättat att det är när man hjälper varandra, är en snäll kompis, ger varandra mat, leker med.


För info om förskoleklass, se egen rubrik. Kompistema Att varje elev ska respektera andra människors egenvärde. Normer och värden, Förskoleklass Syfte – varför?


Kompistema i skolan

Att väcka tankar hos eleverna om hur en bra kompis ska vara och om man själv är en bra kompis. Att skapa förståelse betydelsen av hur man behandlar andra. I förskolan används pedagogiskt material som kan innebära de mest skilda saker som barnet upplever stimulerande. Kompisböcker där varje saga är kopplad till en artikel ur Barnkonventionen, belyst ut ett barnperspektiv.


Böckerna kan användas i arbetet med de mänskliga rättigheterna i förskolan och skolan. Att om du undrar över något, tala med oss personal. Att du stöttar ditt barn i skolarbetet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg