måndag 15 juli 2019

Prag tips

Upplev mer av Prag för mindre. Se alla turistattraktionerna här! Synkronisera dina resor med GetYourGuide och hitta oförglömliga upplevelser. Res utan oro med GetYourGuide!


Taxitransfer till låga priser. Gratis rundtur i staden, guidebok.

Prag – tips på saker att göra i Prag , Tjeckiens huvudstad under en weekendresa. Se sevärdheter som Karlsbron, Gamla stans torg och rådhus och Krutporten. Prag är Europas vackraste huvudstad. Vi tipsar om allt du vill veta inför en resa - hotell, restauranger, sevärdheter etc. Från klassiska ölsjapp och den majestätiska.


I den gyllene staden på kullarna runt Moldaufloden trängs byggnader från olika tidsepoker: gotik, rokoko, renässans och jugend. Prag , som är en relativt liten huvudstad med korta avstån lämpar sig utmärkt för promenader. Reseguide Prag Att göra i Prag och därför älskar vi Prag.


Välkommen att ta del av vår egen reseguide till Prag med en massa tips på sevärdheter och kul saker att göra!

Stadens historia går flera århundraden tillbaka. Hoppas du får en underbar vistelse i Prag och glöm inte att ta med bekväma skor : ) Vi tackar Marie för de här härliga tipsen. Det låter ju onekligen som en perfekt dag i mina öron! Boka flyg och hotell till Prag.


Prag , Tjeckien: Se TripAdvisor-resenärernas omdömen om restauranger i Prag och sök efter kök, pris, plats och så vidare. Promenera meter och du går garanterat förbi tre pubar. Resa tipsar om var du hittar de anrikaste krogarna och var du har störst chans att.


Här kommer våra tips på restauranger i Prag. Länkar finns under respektive tips och i kartan längre ned på sidan ser du var i staden restaurangerna ligger. Trevlig restaurang i fransk bistro-stil. Rätterna är vällagade och menyn, som ändras med säsong, brukar innehålla så mycket gott att det blir svårt att välja.


Prag ligger två timmar bort med direktflyg och hit tar du dig med bland annat SAS, Norwegian, Czech Airlines och Lufthansa. Flygplatsen ligger kilometer från centrum och dit tar du dig med buss 1eller tunnelbana. Lågpriser på hotell i Prag. Allt om sevärdheter, aktiviteter, flyg och hotell.


Tips om Prag för turister. Sevärdheter i Prag : Se TripAdvisors omdömen och bilder av saker du kan göra när du är i Prag , Tjeckien på TripAdvisor. Vad kan man se och göra i Prag ? Faktum är att det finns en hel del att se och uppleva i Tjeckiska huvudstaden Prag (Praha).

Det är en perfekt stad för en weeken oavsett om det är sommar eller vinter. Idag bjuder vi på våra bästa tips på saker att se och göra i Prag. Carl Rüster är författare till guideboken Mitt Prag och delar här med sig av sina bästa tips : Jag har under mina år i Prag träffat på mängder av besökare, men jag har aldrig hört någon som varit besviken på staden.


Missa inte de bästa tipsen – prenumerera på vårt nyhetsbrev i dag! Då blir du först med de senaste nyheterna och mest initierade tipsen , får genvägarna till de nyaste guiderna och full koll vilka weekendstäder som gäller framöver och vart din nästa långresa bör gå. Och till slut ett litet tips till svenska turister.


Många vet nog att den svenska armén belägrade Prag i slutet av trettioåriga kriget och plundrade Prags borg. Stället där svenskarna hade sitt läger har så småningom blivit en del av Prag och till minne av dem heter nu en gata i området Svedska – Svenska gatan. Billig shopping, romantisk natur och världens godaste öl gör Prag till ett av svenskarnas mest älskade resmål. Kompositören Wolfgang Amadeus Mozart levde här och hans opera Don Giovanni hade sin världspremiär just i Prag.


Här är bästa tipsen till staden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg