torsdag 25 juli 2019

Krönika ungdomstidning

Krönika ungdomstidning

Skriv en krönika till en ungdomstidning om konsten att ta det lugnt. Resonera kring varför vi stressar så mycket och om det över huvud taget går att leva ett lugnt liv i dagens samhälle. Ge också tips på hur man mitt i all stress kan hitta lugnet. Kristen ungdomstidning från Missionsällskapet Bibeltrogna Vänner.


Du ska skriva en krönika till en ungdomstidning där du pratar om saker som är svårt för tonåringar i dagens samhälle. Det kan också vara om saker som ungdomar oroar sig för i dagens samhälle. Det kan handla om en sjuk mamma men även andra saker som gör livet jobbigt. Jag har fått upptaget att skriva en krönika till en ungdomstidning i Stockholm. Relationen mellan barn och deras föräldrar får i det här sammanhanget sägas vara något som är ständigt aktuellt.


Stilnivån i en krönika kan variera beroende på det sammanhang där texten ska publiceras. Arbetsgång Annika högläser utdragetEfter utdraget diskuterar ni i era grupper utifrån givna frågor samt diskussionsfrågor. Saknar du din tidning, eller en sajt du tycker borde finnas med pÃ¥ SvenskaTidningar. Skicka länken, med lite tur sÃ¥ kommer den med. Aktuella kändisar, mode, skönhet, quiz, tävlingar och roligheter.


Nu kommer Junior – SvD:s nya barn- och ungdomstidning. Cement i fingrarna så fort du öppnar ditt pågående manus? Behöver du en utmaning? Här är saker att skriva om! Insidan - kristen ungdomstidning.


Vädret var mulet och grått, men trots detta ville vi ändå ta oss upp till toppen. Texten fungerar i huvudsak som en krönika som med en del ändringar kan publiceras i en ungdomstidning. Jag har skrivit texten på liknande sätt som andra texter av samma slag. Vissa drag återfinns och man kan se att det är en krönika. Eleven har följt instruktion enligt uppgiften.


Krönika ungdomstidning

Att kunna läsa och skriva är grunden till det mesta. Flera PISA-undersökningar har visat att läs- och skrivförmågan bland svenska elever sjunkit rejält. Glö Folkhälsoinstitutets nedläggningshotade ungdomstidning om sex och samlevna får vara kvar. Tidningens redaktör, Mia Faber, har fått besked om att Folkhälsoinstitutet ska fortsätta att ge ut tidningen. Ungdomstidningen TREND har bett dig att skriva en krönika om hur ungdomar presenterar sig själva i sociala medier på nätet.


Beskriv vad ungdomar lyfter fram om sig själva på nätet. Resonera om varför man väljer att framhålla vissa egenskaper eller händelser. Ge exempel från din egen erfarenhet. Linda Tholin är år och bor i Stockholm.


Hon studerar på Stockholms universitet, är skribent för en ungdomstidning och brinner för mänskliga. Krönikor , reseberättelser, recept, topp-listor och en fotouställning Mariestads-Tidningen. Markbladet - Skene MCM - Hoj tidning Medievärlden. Metro - Opolitisk gratistidning med dagsnyheter.


MiljöRapporten Direkt. Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg