torsdag 11 juli 2019

Krasnodar svenskar

Väl i gruppspelet tog dock det roliga slut och Krasnodar förmådde inte att ta sig vidare till slutspelet. Hemma i Ryssland fortsatte dock framstegen att komma. När säsongen summerades hade FK Krasnodar för första gången nått en topp tre-placering och därmed tagit sin första ligamedalj. Marcus Berg har hittat sin nya klubb.


Och blir lagkamrat med två svenskar. Landslagsanfallaren har skrivit på för ryska Krasnodar. Krasnodar (ryska Краснода́р) är en stad i södra Ryssland och är huvudort i Krasnodar kraj.


Krasnodar har internationell flygplats och tågförbindelse med bland annat Moskva. I en omröstning på klubbens hemsida har fansen fått rösta fram de spelare som har varit bäst under året. Och svenskarna verkar populära.


Krasnodar svenskar

Under årets säsong har Värnamokillen varit en av lagets bästa spelare. Viktor Claesson är en av två svenskar i den ryska klubben FC Krasnodar. Han är även den spelare som har tredje högst marknadsvärde i Russian Premier League. Men det var långt ifrån tillräckligt.


Champions League sikta in sig på Europa League. Krasnodar (Ryssland) Aeroflot flyger till Krasnodar från Moskva och Sankt Petersburg. UTair erbjuder flyglinjer till Krasnodar från bland annat Moskva och Sotji. Tipset Olympiakos – Krasnodar. Ja det återstår att se.


Idag spelas första omgången av finalen i kvalet mellan Olympiakos och Krasnodar. Och har du inte grekiskt påbrå så tror jag många håller på Krasnodar ikväll då laget innehåller tre svenskar. Det var det alternativet som kändes bäst.


Det är en fin klubb av allt man har hört av de svenskar som har varit här. Jag har mest pratat med Viktor (Claesson) och ”Granen” (Andreas Granqvist, tidigare lagkapten) som har varit här längst. För Basel inledde Emil Bergström på bänken och blev sittandes där hela matchen mot Getafe som slutade med seger för Basel med 1-0. Krasnodar satte full fart direkt och lyckades inledningsvis med att skaka om Olympiakos. Två kommunala tjänstemän i Ryssland får sparken efter översvämningskatastrofen i Krasnodar -regionen.


Guvernör Alexander Tkatjev anklagade staden Krymsks borgmästare och chefen för Krymsk-distriktet för att inte ha informerat befolkningen, trots att de kände till översvämningsvarningarna. Krasnodar kraj För den mest ultimata casinoupplevelsen i Ryssland så skall du bege dig till Krasnodar kraj. Denna region är nämligen till skillnad från Altajrepubliken lokaliserad i den europeiska delen av Ryssland och således betydligt lättare för oss svenskar att resa till.


Ryska medier uppger att ”svensklaget” Krasnodar gett sig in i dragkampen. Enligt uppgift erbjuder den ryska storklubben en årslön på miljoner euro. Tidigare spenderade Andreas Granqvist fem år i klubben.


Krasnodar svenskar

Sveriges bästa sajt med kungliga nyheter och bilder, kunglig modeblogg, kändisnytt, fest och premiärer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg