fredag 19 juli 2019

Konflikten i ukraina

Boka ditt Hotell i Ukraina online. Gratis bokning, fantastiska priser. Din bokning bekräftas på en gång! Snabbt och enkelt att använda. Enkel och säker bokning online.


Konflikten handlar om mark, om makt och säkerhet, där frågor som rör historia, identitet och folkrätt är viktiga.

Viktor Janukovytj till president sedan västvänliga ledare misslyckats med att lösa landets ekonomiska problem. Officiellt sett är de ryska militärerna i Ukraina där på semester. Alla de senaste nyheterna om Kriget i Ukraina från Dagens Nyheter. Här hittar du alla artiklar om Kriget i Ukraina från dn. Konflikten i Ukraina är väldigt låst, och det verkar bli svårt att hitta en fredlig och diplomatiskt lösning.


Oron för att ett inbördeskrig skulle kunna bryta ut är fortfarande väldigt stor, och därför måste hela situationen hanteras med varsamhet, genom diplomati och andra fredliga lösningar. USA har stöttat Ukraina under hela konflikten men sedan Donald Trumps tillträde är det oklart vad som gäller. Det har kommit uppgifter om att medhjälpare till Donald Trump försökt övertala honom att släppa Ukraina.

Tanken är att pressa Ukraina att godta förlusten av Krim i utbyte mot fred i öst. Hoppet om ett genombrott i konflikten mellan Ryssland och Ukraina har ökat den senaste tiden, men mycket står på spel inför måndagens möte mellan ländernas presidenter. Det blir också en etninsk konflikt pågrund ut av den politska konflikten. Ukraina sig av det politska draget att förbjuda Ryskan i samhället, för att på så sätt försöka komma ifrån Ryssland så gott det går. Det gör att etniska ryssar i Ukraina känner sig bort prioterade.


Vad handlar konflikten i Ukraina om, vad har hänt och hur har omvärlden reagerat? Bläddra dig fram i denna sammanfattning. När Ryssland försökte hejda Ukrainas närmande till Västeuropa började ett nytt kallt krig ta form efter års relativ avspänning mellan väst och öst. Sovjetunionen dominerades av Ryssland och alla sovjetiska medborgare beskrevs ofta slentrianmässigt som ryssar.


En lösning på konflikten tros ha nåtts. Efter möten i Geneve sägs Ukraina och Ryssland vara överens om att separatisterna ska lämna byggnaderna de ockuperar. I östra Ukraina är tillgången till hälso- och sjukvård fortfarande begränsad för dem som bor nära fronten.


Men separatisterna vägrar flytta på sig, och Ryssland gör inget åt saken. En fördjupningsuppgift som lyfter fram den pågående kriget i Ukraina och situationen på Krimhalvön. Eleverna redogör för konfliktens olika aktörer och händel.


Sammanfattningen berättar om kort om konflikten , dess bak. Uppsatser om KONFLIKTEN I UKRAINA. Efter fem års konflikt i östra Ukraina är miljoner människor drabbade av krisen och miljoner är i behov av humanitär hjälp.

Men resten av världen verkar ha glömt krisen helt. Här är fem saker du bör veta om konflikten i Ukraina. Nato kallar till ett krismöte med Ukraina efter den uppblossande konflikten med Ryssland i Kertjsundet, skriver Nato på sin hemsida. Miljontals människor oroas nu av konflikten i Ukraina.


Men krisen drabbar även världens ekonomier och samtliga stora börser föll på måndagen. Det är ett av de allvarligaste lägen vi haft på flera år, säger SEB:s chefekonom Robert Bergqvist till TT. Ukraina växlar fångar med utbrytarrepubliker President Volodymyr Zelenskyj gick till val på att avsluta konflikten i östra Ukraina och växlar nu fångar med de proryska separatisterna. Men på hemmaplan är kritiken hård. Det är en konflikt om landområden, om makt och säkerhet, om historia, identitet och folkrätt.


Läs mer om konflikten här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg