torsdag 31 oktober 2019

Varför går hon holmberg

Skickas inom 2-vardagar. Köp boken Varför går hon ? Dock har jag tipexat över mitt namn som jag skrivit i boken. Boken är i oläst skick.


Många professionella och andra som möter misshandlade kvinnor frågar sig varför den våldsutsatta stannar kvar med förövaren.

I denna bok vänder författarna på frågan och undrar i stället: Varför går hon ? Den här utgåvan av Varför går hon ? Kom in och se andra utgåvor eller andra böcker av. Om redaktörerna: Carin Holmberg , fil. RFSLs brottsofferjour i Stockholm och har intresserat sig alltmer för kopplingen mellan våld mot djur och våld i nära relationer. Om att stödja misshandlade kvinnors uppbrottsprocesser. Lund: Studentlitteratur.


Mer information om publikationen.

Holmberg och Enander nämner tre viktiga funktioner som motståndet mot mannen fyller: Det visar att hon inte är underordnad. Att säga ifrån kan för henne innebära att mannen inte har makten, vilket i sin tur kan innebära att hon stannar kvar i misshandelsrelationen. Det ger henne en upplevelse av kontroll. I boken Varför går hon ? Carin Holmberg och Viveka Enander, på frågan och försöker ta reda på vad det är som gör att kvinnan äntligen får tillräckligt med mod för att resa sig upp och gå.


En skönlitterär bok som på ett fint sätt behandlar det här ämnet är Älskade barn av Marianne Fredriksson. Utgiven publikation: Varför går hon ? Fint skick, men några understrykningar i blyerts. Det har gått sju år sedan den mycket uppmärksammade och uppskattade boken Varför går hon ? I samband med att Studentlitteratur nu ger ut en fjärde upp-laga, publicerar man även uppföljaren och systerboken Hur går hon ? Hitta lägsta pris på Varför går hon ? Söker du efter Varför går hon ? Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.


På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi. Läser just nu en bok som heter Varför går hon ?

Den handlar om misshandlade kvinnors uppbrottspprocesser. Saltar al contenido principal. Jag kom in på området genom att jag och min kollega Viveka Enander några år tidigare skrev boken ” Varför går hon ? Då framkom att i de fall det fanns djur i familjen hade han hotat eller skadat dem. Djuren blev en kvarhållande faktor. Jag ville undersöka det vidare.


Artisten Rihanna tillbaka hos killen som slog. Då får hon skylla sig själv, skriver flera av Aftonbladets läsare. Tycker man det förstår man inte våldets mekanismer. Kvinnan utsätts för en slags hjärntvätt, menar sociologen Carin Holmberg.


Vissa av webbplatsens funktioner begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge). Byt surfläge för att kunna lägga artiklar i varukorgen. För skidåkaren med samma namn, se Carin Holmberg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg