torsdag 24 oktober 2019

Spackel vägg

Spackel vägg

Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom renovering och bygg. Hitta rätt produkt till rätt pris. Jämför pris byggvaror. Målartejp läggs på det första lagret med spackel.


Lägg på ytterligare ett lager med spackel innan det första lagret har torkat. Använd grovspackel av medium-kornstorlek, så kallat mediumspackel. Med denna typ av spackel räcker det normalt med tre lager, för att man ska kunna slipa till en slät yta.


Större projekt som att spackla väggarna i helt rum innan man målar eller tapetserar kräver en speciell teknik som kallas bredspackla. När man bredspacklar använder man två spackelspadar, en liten för att applicera spackel på en bredare spackelspade och därefter stryker man ut ett tunt jämnt lager på ytan man spacklar. För inomhusprojekt från vägg till tak!


Detta är ett gipsbaserat spackel från Casco som används till både väggar och tak inomhus. Med rätt spackel , lämpliga spackelverktyg och lite träning kan vem som helst jämna ut hål och sprickor i väggar och möbler. Kom till Biltema för att hitta.


Så spacklar du din vägg ‒ steg för steg. Innan du börjar spackla din vägg ska du kontrollera att väggen är rengjord från lös puts och att mindre hål har punktspacklas. Därefter kan du rengöra väggen om den är väldigt smutsig.


Välj färg utifrån vilken yta du ska måla. Olika ytor, såsom golv, tak och vägg , kräver färger med olika egenskaper. Vi har färger för alla sorters ytor.


Golvspackel används för att jämna ut undergolvet inför en golvinläggning. Det torkar snabbt och tål högre belastning än de spackel som är till för väggar och innertak. Olika golvspackel passar för olika underlag. Lätt Rull är vår senaste nyhet.


Spackel vägg

Ett färdigblandat smidigt lätt rullspackel för skarv- och bredspackling av väggar och tak inomhus. Den smidiga konsistensen gör att spacklet är mycket lätt att fördela ut över ytan med hjälp av en roller. Så, vad ska jag spackla med? Ett allroundspackel för bredspackling eller utjämning av betong, lättbetong, puts, gipsskivor, byggskivor och gammal tapet.


Kan spacklas ut i tjocklek 0-mm utan sprickbildning. Ja det är en fråga många ställer sig. Spackel för väggar och tak! På denna sidan har vi samlat ihop information och förslag på spackel för olika ändamål. Tanken med denna sidan är att fungera som en spackelguide för dig och underlätta ditt byggprojekt.


Rengör väggen från lös puts med t. Målaren visar hur du slipar och bredspacklar en ojämn vägg för målning eller tapetsering. Fler målartips och information om Anzas sortiment finns på. Undvik att dra breda spår med spackelspaden.


Försök att inte få allt för mycket spackel på väggen runt hålet. Det är själva hålet som ska fyllas igen. Ta bort överflödigt spackel med en våt svamp, innan spacklet har torkat. Fortsätt sedan på samma sätt med nästa hål.


Det går också att spackla igen hål och sprickor inomhus i träpaneler, foderlister och annat trä, även om det är stora reparationer. Det enda du behöver i så fall är kemiskt trä och en spackel som passar den eventuella profilen. Du kan göra spackeln själv. För att skapa en sådan spackel , måste du veta exakt hur profilen ser ut.


Arbeta alltid med två spackelspadar – fördela spacklet mellan spadarna innan du lägger upp det på väggen. Lägg på spackel så att du bygger upp en liten vall just över hålet du vill spackla igen. På så sätt täcker du snabbare och du får mindre att slipa runt hålet.


Slipa spacklet när det har torkat och borsta bort slipdammet. Nu har du en jämn och fin yta att tapetsera eller måla på. Skarvtejpen (här av papper) trycks fast i den våta massan uppifrån medan rullen ligger på golvet. Tejpen klipps sedan av.


Vänta med att spackla tills massan på väggen har torkat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg