fredag 18 oktober 2019

Religiösa symboler och deras betydelse

Religiösa symboler är effektiva när de tilltalar både intellektet och känslorna. Urvalet av lämpliga symboliska objekt och handlingar är inte så brett att man kan undvika att imitera andra traditioner, även om man hade försökt att uppfinna en helt och hållet ny ritual. Människan har i alla tider försökt förstå och förklara sin tillvaro och existens.


Religioner och andra livsåskådningar har därför alltid varit viktiga och getts stort utrymme i alla kulturer. Kunskap om religioner och andra livsåskådningar är extra viktigt i dagens samhälle som är präglat av kulturell mångfald. Symbolens riktiga betydelse är ett mysterium, men den var tydligen viktig och liknar en sorts nyckel.

Solkorset är också mycket gammalt och har hittats inristat i stenar i Europa. Förutom att det tycks vara en avbild i solen verkar tecknet ha stått för makt och kraft. Det har använts som en symbol för detta ända in i modern tid. Tatueringar har använts för religiösa ändamål och stam gamle i tusentals år. Idag tatueringen kulturen ökar i popularitet och nästan alla har antingen en tatuering eller vill få en.


Det som en gång användes som en religiös symbol används nu som en populär kroppskonst och skildrar de element som behövs i deras liv. Fornsed anser gäller alla religiösa och kulturella symboler ? Om inte, gäller det enbart de symboler som hör till forna Norden, dess kulturarv och Asatro? Enligt samma artikel har samfundet fornsed arbetat länge på att förändra den betydelse våra religiösa och kulturella symboler har.

När jag låter moln stiga upp över jorden och regnbågen syns i skyn skall jag tänka på mitt förbun det som har slutits mellan mig och er och alla levande varelser, allt liv, och vattnet skall inte mer bli en flod som utplånar allt liv. Symboler och fanor måste vara i enlighet med islams lära och om det ej finns belägg för att de är religiöst föreskrivna är det bäst att inte använda dem. Vad muslimer däremot anser om månen och stjärnorna är att de är en del av Guds skapelse, att de varken kan bringa medgång eller motgång och att de inte har inflytande över skeenden på jorden.


Symbolen visar på den ära Jungfrun och Modern lånar från sin Son, Jesus Kristus, rättfärdighetens sol, även på månen som reflekterar solen. Fleur-de lys En symbol för den heliga treenigheten vilken även är symbol för den välsignade jungfrun på grund av dess härstamning från Madonnans lilja. Visste du att förföljda (Arbete för förföljda kristna idag)kristna för länge sedan använde fisken som en symbol för att kommunicera? Att rita en halv fisk i sanden, och sedan ritade personen man mötte resten av fisken, kunde visa på att de var kristna och att det inte var någon fara.


Många gånger är de suggestiva och svårtolkade, men liksom nutida konst, ger det ju betraktaren utrymme att tolka själv. Här kommer bilder och symboler sättas i sammanhang med sina platser, tider och möjliga betydelser. Numerologi 333: Nummer Betydelse och kärlek.


Har du någonsin upplevt en period i ditt liv där en viss symbol fortsatte att dyka upp i nästan varje enskild daglig. Conchen finns ofta på Buddhas hals i skulpturer och bilder. Du förstår, änglar är gjorda av rent ljus och rena tankar. Dessa är andliga enheter utan ego eller fri vilja.


Idag har många människor inte samma syn på denna symbol och får inte samma negativa reaktion. Detta kan vara på grund av romantiseringen av pirater som uppkommit under de senaste åren. Man ser helt enkelt inte pirater och deras symbol , dödskallen, som lika skrämmande längre.


Dödskallen förekommer dessutom i flera religiösa kulturer.

I sekel har Andernas folk tillbett gudar, som antagit formen av berg som Cerro Blanco. Fjärilen och dens symboliska betydelse Det här är ett starkt tecken på en ny början på ett högre plan. Totemdjur och deras betydelse - Alla har vi våra totemdjur.


En jätterolig bok att ha då djuren betyder mycket både som symboler och i mitt liv hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg