tisdag 15 oktober 2019

Premodul skorsten prislista

Jämför pris på produkter och återförsäljare inom renovering och bygg. Hitta rätt produkt till rätt pris. Skorstenen passar alla kaminer och eldstäder, är CE-märkt och testad av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut.


För din säkerhets skull lämnar vi års garanti. Normalt kan kamin och skorsten placeras på ett vanligt träbjälklag i ett enfamiljshus om totalvikten inte överstiger 4kg.

Vid tveksamhet kan ni låta en byggmästare beräkna bärigheten. Skorstenens viktigaste uppgift är att på ett säkert sätt leda bort rökgaserna. Lika viktigt är att den passar kaminen som hand i handske och att den smälter in i husets design.


Den är så enkel att hantera att du monterar kamin och skorsten på samma dag. Re: Kostnad skorsten ? Jag skall själv köpa en premodul skorsten på ca m. Pris på en rak sådan utan krökar ligger på runt 12.

Men eftersom jag vill placera vår braskamin vid yttervägg behöver jag vinklar på grader som följer innertaket. Priset hamnar då efter min första offert på 17. Skorstenen måste alltid vara minst en meter hög över takbeklädnaden och aldrig sluta nedanför taknockens höjd.


Beroende på hur långt från nocken du placerar skorstenen varierar höjden på takhuven, förutsatt att du har ett lutande tak. Köp produkter för skorsten och skorstensrenovering till lågt pris! Vi har insatsrör, glidgjutningsmassa, kaminrör och tillbehör för skorsten och renovering. För den lite händiga snickaren kan det vara smidigt att köpa skorsten online. Hos Bygghemma finns flera olika modeller och material vilket gör det lätt att hitta något som passar.


Skorstenen kan beställas i olika färger utifrån vilken färg som finns på taket där skorstenen ska sitta. Jag har haft samma problem men jag tror inte det ör kondesproblem. Jag tror att när det är lätt snö och det blåser så far det in snö vid huven överst på skorstenen.


När det sedan blir pluss grader på vinden så smälter snön och rinner ner. Vinklarna finns i 2och grader. Från kamin upp till skorstenshuv på taket.


Den invändiga skorstenen är lackerad svart.

Tilluften behöver inte tas genom yttervägg eller grund utan leds genom skorstenens mantel. I nya täta hus behöver man förse eldstaden med tilluft för att den ska fungera korrekt och få en ren förbränning. Att montera en skorsten från oss är lättare än vad man kan tro. Det smartaste alternativet för dig som behöver en skorsten är alltså att beställa en här direkt på vår hemsida och montera den själv.


Premodul Tilluftsskorsten. Uppstår det problem så finns vi alltid här om du behöver hjälp eller har frågor. Du kan välja mellan svart, grå eller vit skorsten till meterpriser.


Priset gäller vid köp av angivna skorstenspaket (se vägledande prislista under ”Ladda hem”). Givetvis kan du även få permeter i andra färger (pristillägg). För det anger du bara anger vilken färgkod (RAL-kod) du önskar få permeter lackad i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg