måndag 21 oktober 2019

Regn i thailand 2017

Regn i thailand 2017

Find What Is Thailand and Related Articles. Everything About Thailand Right Now on Direct Hit. Södra Thailand har drabbats av stora översvämningar efter fyra dagars oavbrutet regn. Minst tolv personer har omkommit, och runt en halv miljon människor är drabbade i ett av de värsta regnoväder som drabbat landet de senaste åren.


Regn i thailand 2017

Search for In Thailand Here. Den senaste veckan har det även regnat kraftigt i norra Malaysia. Det stora landet Thailand har ett tropiskt klimat och är som härligast under de vintermånaderna då vi har det som kallast. Vart du än åker i Thailand så finns det ett boende som passar dig, här finns allt från superbilliga hyddor direkt vid stranden till femstjärniga lyxhotell där du kan bli bortskämd. Det kraftiga regn som drabbat södra Thailand senaste veckan fortsätter.


Chiang Rai: Mae Sai-, Chiang Saen- och Mae Chun-distriktet. När är bästa tiden att åka dit? Under högsäsongen jan-mars är temperaturen behaglig hos oss i Thailand. Har man små barn är det skönt för dem att komma under de här månaderna.


Men det är tyvärr allra dyrast att åka hit just då. Julen kan bli lika varm i Göteborg som i vissa delar av Thailand i år. Så för dig som har en resa inbokad till Thailand över jul så förväntas den antingen bli riktigt blöt (som i Phuket där vädret spås bli runt grader och regn ) eller kall (som i norra provinsen Payao där det spås bli mellan och grader).


Har varit i Thailand ett antal gånger och det visar regn i stort sett hela tiden om man följer prognoserna. Många hotell ger kraftiga rabatter på boende. När man besöker Thailand under regnperioden är mönstret ofta så här: kraftiga regn från sen eftermiddag och under natten. Men också långa perioder med solsken och klar himmel, speciellt på morgnar och förmiddagar.


Thailand drabbas liksom övriga länder i Sydostasien årligen av monsuner. Bestäm när du ska åka till Thailand. Läs mer om klimat och regnperiod under året i norra, centrala och södra Thailand. Planera din nästa resa på Asiatours. Ovanligt kraftiga regn har orsakat översvämningar i södra Thailand.


Sex människor har bekräftats omkomna i vattenmassorna. Svenskar befinner sig i de. Sen åkte vi till Australien och Nya Zeeland för att att sedan avsluta vår långa resa med tre veckor i Thailand i mars. Då var det strålande sol och hur fint väder som helst. Temperaturer i centrala Thailand är mestadels höga, ungefär 35℃ i april och 30℃ runt december.


I Södra Thailand ungefär från Prachuap Khiri Khan till Malaysierns gränser, har man enbart säsonger: regn och torka. Här är det är alltid varmt, luftfuktigheten är alltid hög och det regnar mer i söder än någon annanstans i Thailand. Nya regn är på väg in så det blir väl fler bilder så småningom. På så sätt skiljer den sig från årets julimånad.


Här får du en känsla av hur Thailand var för år sen. Kae och June, ni som kan allt om vädret i Thailand. Våga ta en avstickare från Koh Chang till de mindre öarna. Som mest regn juli till september och bäst väder december till februari.


Specielt oplever det nordlige og nordøstlige Thailand store mængder regn hvert år i september.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg