fredag 18 oktober 2019

Spackel test

Spackel test

Se testvinnare och vilka produkter och tjänster som blev bäst i test. PIаn vаn zаkеnmаn hееft еnоrmе imрасt ор jоuw inkоmstеn! Vеrdiеn еIkе dаg gеId!


Spackel test

Ni kan köra gips på redan spacklade ytor, det är lugnt så länge det är torrt emellan. Använd Ardex gips på stora hål, spackla inte. Fördelen med gipset är att det inte behöver torka innan du drar på spackel över det. Vilket däremot spacklet måste göra för att undvika sprickor.


Behöver du bara snabbt spackla ett par hål i en vägg eller i ett tak, så är spackelmassan från Ardex perfekt. Men det måste verkligen gå undan! Denna massa finns i flera färgtoner, avsedda för skilda träslag.


Försök att göra en rättvis bedömning om hur mycket massa du kommer att använda. Alltid när jag har spacklat med Bygg-Max spackel har det alltid varit för torrt. Och det är en väldig nackdel när man ska bredspackla.


Hade gått bra om det bara hade varit hål som skulle spacklas igen, men odugligt när det gäller skivspackling och bredspackling. Lättarbetat och lättslipat spackel vars speciella konsistens gör det enkelt och snabbt att applicera eftersom det kan strykas med en roller. Hard Heads rullspackel är ett vattenbaserat, finkornigt handspackel för bredspackling, samtidigt som det har en mycket god fyllnadsförmåga och kan användas som ett allroundspackel för inomhusbruk. Gör det själv: Hej alla händiga människor här inne! Midun rullspackel har en speciell konsistens som gör det möjligt att bredspackla lite större ytor snabbare med roller och med mindre ansträngning.


Spackel för bredspackling? Bruksanvisning Ytorna skall vara rena, torra och väl bundna. Läs noga på förpackningen vad spacklet ska användas till och fråga i butiken om du känner dig osäker vilken spackelsort som passar i det enskilda fallet.


Då spackel generellt sett är en liten kostnad i sammanhanget, lönar det sig att satsa på kvalitet. Förutom grovleken ska spacklet anpassas till miljön, exempelvis krävs ett särskilt spackel för våtutrymmen. Se även till att du använder rätt verktyg, så att arbetet går så smidigt och lätt som möjligt.


Samt självklart spackel och eventuellt primer För tennspackling behöver du en gassvets, ett duschmunstycke, någonting att smeta ut spacklet med (släpa tror jag det heter), en bit oljeindränkt skumgummi att trycka ner släpan i för att det inte ska fastna tenn på den, tennstav, tennpasta och papper. F: vad behöver jag ha för att slipa? LÄS OCKSÅ: Din snabbguide till spackel. Hämta vägledningen och få släta väggar med rullspackel. I vägledningen visar vi, steg för steg, hur du får släta väggar med rullspackel samt vilka material du ska använda.


Vi visar bland annat hur du förbereder väggen innan du börjar spackla. Det finns många som sparar öppnade förpackningar med spackel – gör inte det. Försök räkna ut ungefär hur mycket massa du behöver använda, i en öppnad förpackning har nämligen spackel en hållbarhetstid på några veckor. Slipa snyggt Inget spackeljobb är färdigställt innan sandpappret har gjort sitt. Vacker utan spackel Nä, i byggväg gäller det att spackla bort ojämnheter för att få bästa möjliga resu.


Spackel test

Beckers har gjort spacklet mintgrönt så en fördel med spacklet är att man kan se om. Väggspackel, den grova varianten (jag använder ändå aldrig den fina). En av deras parketter har tydligen blivit bäst i test i en undersökning. Jag använde byggmax spackel för några veckor sen, och jag tyckte att det fungerade bra och är lättslipat. Enda jag kan klaga över är att spacklet sjönk ganska mycket på vissa ställen.


Skarvspackel J: Grått mediumkornigt spackel för skarvspackling. Ett extra finkornigt, vitt spackel med god färgbärighet avsett för snickerier inomhus. Ett snabbtorkande ljusgrått spackel för lagning och reparation.


Utifrån Testfaktas test går det alltså att tjäna tusenlappar genom att välja en billigare färg. Samma rum kostar bara 3kronor med Rustas färg som får minst lika bra resultat i testet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg