tisdag 8 oktober 2019

Ta bort mossa på stenplattor ättika

Ta bort mossa på stenplattor ättika

Till städning och tvätt. Fri från kemikalier och gifter. Köp Ättika från Gröna Gredelina hos Svensk Hälsokost. Jämför pris på produkter och återförsäljare inom renovering och bygg. Regelbunden rengöring med vatten och kvast får bort smuts alger och mossa.


Ett alternativ är att slipa bort algerna: Strö ut fogsand över plattorna och sopa ordentligt. Det tar ti men samtidigt fyller du på fogarna med ny sand. Kemisk lösning – Kemisk algtvätt, som man efteråt sköljer bort , kan hjälpa till att lösa problemet med. Här vill vi däremot ge varningens ord.


Stenplattor av betong är inte lika täta som natursten av exempelvis granit och kan ta skada av högtryckstvätten. Var även försiktig med fogarna - du kan behöva fylla på med ny fogsand när jobbet är klart. Den kan tyckas len och oskuldsfull vid första anblick, men att ta bort mossa är många gånger ett gissel. På den här sidan finner du mossbekämpning som fungerar. Vi har samlat fakta och information och välfungerande metoder, kända lösningar, mossmedel samt maskiner för att bekämpa och få bort oönskad mossa från gräsmatta, tak.


Har du löss på dina växter? Blanda tsk ättika , msk såpa per liter ljummet vatten. Häll i en sprayflaska och spraya hela växten. Får du in myror i huset kan du dra med en trasa fuktad i ättikslösning där myrgångarna går. Ta bort ogräs och mossa genom att spraya lika delar vatten och ättika.


Har någon tips på hur man lättast tar bort mossa på knottriga stenplattor som ligger som gångplattor med gräsmatta intill och på andra lite större platser. När det torkat in så kunde man se brunröda missfärgningar på stenplattorna …. Har nu fått en annan utmaning och det är att få bort missfärgningen. Det går hyfsat på kemisk väg att ta bort det med en syra, men det blir inte 1. Bättre blir det att mekaniskt slipa bort det. En metallborste fungerar bra.


Ta bort mossa på stenplattor ättika

Terrass- och väggmunstycke räcker inte för att få bort mossa från sjöstensplattor. De är ju till för att stänkfritt och skonsamt tvätta bl a altangolv. Funderar på att genom ett hål i botten på en upp- och nervänd spann stänkfritt spola bort mossan från plattor? Men det kanske finns bättre förslag? Du kan inte själv ta bort materialet.


När du upprättar en profil på Viivilla. Du måste ha fel på högtrycksapparaten om du inte får bort mossan. Både jag och grannen har gjort samma sak och det har gått hur bra som helst.


Problemet brukar vara att man skuter bort enstaka stenar ur plattorna i stället. Effektivt mot alger, mossa och lav. För att få bort rester av påväxt i plattornas stenbeläggning och mellan plattorna kan ytorna, efter ca två veckor, högtryckstvättas. Jag har denna helgen och även förra hållit på att ta bort mossa på betongplattor och stenar med brorsans högtryckstvätt.


Där tvekar vi inte att ta till kemiska bekämpningsmedel för att ta bort oönskade växter. Konsumenterna är mer miljömedvetna i dag, men de vill fortfarande ha bort ogräs och mossa. De vet att Roundup fungerar och vill ha det, säger Johan Bergdahl på Plantagen. Hur får man bort det för gott? Plus Ättika är en naturligt förekommande förening i naturen.


Syran tar snabbt kål på ogräset som vissnar ner inom något dygn. Efter besprutningen bryts ättikan snabbt ner till vatten och koldioxid och pH-värdet i jorden återgår till det normala. Minus Det är bara den besprutade delen av växten som dör.


Man tar helt enkelt ett rejält tag med verktyget och pillar upp ogräset mellan plattorna. Det är viktigt att se till att få bort rötterna och inte bara slita av den gröna delen av ogräset, annars växer det snabbt upp igen. Dock kan det vara tungt för händer och armar att skrapa hårt på ett smalt och bökigt ställe. Det innebär att envis smuts bör rengöras med kort avstån medan lättare smuts och känsliga ytor bör rengöras med ett större avstånd.


Ta bort mossa på stenplattor ättika

Eftersom mossa inte bara bildar ett tjockt lager på stenplattor , utan även stannar kvar i stenplattornas porer används rotojetmunstycket för att avlägsna mossa. Intressant och bra artikel. Räcker det att spruta på medlet för att ta död på mossan och få ett rent tak? Eller behöver jag först skrubba bort mossan mekaniskt och sedan applicera medlet för att hålla mossan borta? Funkar utmärkt men det är ett slit när mossan fått växa i många år.


Betongplattor med dansk sjösten är otroligt svåra att få rena men det går. Rensar bara bort ogräset men mossan både mjukar upp intrycket och är vackert.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg