måndag 5 juni 2017

Spackla gipstak

Spackla gipstak

Vi hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Hitta rätt produkt till rätt pris. Jämför pris byggvaror. Tryck in spackelmassan ordentligt i den försänkning som är mellan de två skivorna. Utrymmet ska spacklas igen så det krävs att du lägger på rejält med massa.


Spackla gipstak

Dra spackeln nerifrån och uppåt. Det är svårt att spackla hela försänkningen på en gång så du kan gärna dela den i två delar. Så spacklar du gipstak Den här filmen ger dig en enkel vägledning till spackling av gipstak. Gör jobbet rätt så får du ett vackert resultat som håller sig fint i många år framöver.


Tak och vägg spacklas på samma sätt. Laga större skador på gipsen med gipsbruk, låt torka och slipa av, innan du börjar spackla. Hur spacklar jag gipstak på bästa sätt? Jag har gipsat om taken då det satt väv där tidigare och jag har använt mig av vanligt 270x120-gips istället för takgips.


Givetvis har jag fasat av kortsidorna för spackling. Innan du kan spackla med roller är det viktigt att väggar och tak är rengjorda och att eventuella små hål och ojämnheter har punktspacklats. Jag lärde mej något nytt när målarn tog hand om vårt vardagsrum. Vi orkadade inte spackla det rummet.


Han körde med ett skivspackel som är mycket blötare än vanligt Lätt Hand-spackel. Mycket behagligt att lägga för spackelremsorna. Ett tips är att lägga pappremsan i vatten ett tag innan du sätter upp den. Jag låter den ligga i vatten medan jag spacklar skarven. Sen är det bara att trycka dit den och spackla ett lager till.


Spackla gipstak

Har aldrig haft problem med att den släpper. Spackelredskapens bredd beror helt på vilka ytor som ska spacklas. När du drar ut massan blir det alltid lite över. Dags att börja spackla. Använd lagom mycket spackel och arbeta med en bred spackel!


Ju bättre du gör spacklingen desto mindre slipning har du att göra. Glöm inte att spackla över spikskallarna. Beräkna en natt för detta. Nästa dag kan du börja slipa.


Nu är det viktigt att du sluter in rummet. Ska du spackla gipsskivor är du sannolikt inomhus och du bör du skaffa ett spackel anpassat för detta och inte ett grövre spackel som brukar användas utomhus. Det finns många varianter av spackel, fint sandspackel funkar ofta bra för gipsväggar eller gipstak , men för bästa resultat bör du rådfråga din bygghandlare om vad de rekommenderar för typ av spackelmassa.


Att spackla utgör en väsentlig del i grundjobbet och detta ska vi titta lite närmare på här. Varför spacklar man och - framförallt - hur gör man det? Man spacklar för att slippa en massa hål, skarvar och sprickor i väggen som ska målas och för att få en jämn yta att applicera färgen på. Det som man får tänka på är ju att man måste spackla nooooga om man ska måla direkt på gipsskivorna för allt syns. Allt du behöver veta för att kunna spackla gipsskivor rätt.


BEHANDLINGSGÅNG VID MÅLNING PÅ GIPS , PUTS. Här finner du tips, råd och inspiration för målning av gipstak inomhus. För att kunna sätta pappersremsor i spacklet måste man ha ett blötare spackel än det vanliga lätt handspacklet. Om man använder vanligt så suger pappret ur den lilla fukten som finns i spacklet, och lossnar sen. Lägg på spackel i hörnet med en spackel.


Vik remsan längsgående i grader och tryck fast den i det fuktiga spacklet. Du använder nåt som kallas fuktspärr om du vill vara 1på att ingen fukt går igenom. Men rent generellt använder man inte det i tak utan man nöjer sig med att spackla skarvar med våtrumsspackel och målar med lager våtrumsfärg. Spackla sedan över remsan vått i vått.


Fukten stiger sällan uppåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg