måndag 26 juni 2017

Doslock med näsa

Täcklock med snäppfäste för infälld 1mm-kopplingsdosa. Snäppfästen för enkel fastsättning i dosan. Med kabelutlopp, eller näsa , för genomföring av kabel. Doslock med ledningsuttag. Du kanske även är intresserad av.


Ett vitt doslock i plast för en kopplingsdosa. Den har snäppfastsättning och näsa för att gå ut med en kabel. Lockets totala diameter är 1mm. Oavsett vilket slags elarbete som du ska utföra så ska du alltid börja med att stänga av strömmen. Dra ur stickproppen om det är en apparat du tänker arbeta med.


Rör elarbetet delar av den fasta installationen som takarmatur, vägguttag eller strömbrytare, ska du avlägsna propparna (säkringarna) eller slå av huvudströmbrytaren. Oavsett om du är inomhus, utomhus, i garaget eller under motorhuven så kan du ta hjälp av vårt sortiment med belysning och elinstallationsprodukter. Elen är utbytt gissningsvis på 70-talet, och som kopplingsdosor används en modell med mm diameter och som har doslock med metallfjäder. De flesta av de gamla locken har hamnat i soporna vid senaste renoveringen då de var övermålade och skamfilade.


Den täta genomföringen klarar kabel av max 3x5mm2. För dubbeldosor (2-fack) och nu även till de lite större dosorna. Kabel-utloppet kan placeras i optimal riktning. Golvbox i mässing, överdel med ram och lock 4-fack.


Rekomenderar också ett förhöjt doslock , det är det absolut smidigaste när man ska gå ut med flera kablar ur en infälld dosa. Jag är elektriker, tapetsera över utan doslock. Den dagen man måste komma åt den så är det bara att använda kniven och sedan på med.


Doslock med näsa

Det kan ställa till det lite med införingen av slang. För kabel kan ju ett doslock med näsa eller ett förhöjt doslock. Utanpåliggande kopplingsdosa med förhöjt lock, IP54. Schneider Electric Grenuttag med brytare 5-vägs Vit 12kr. Aktuellt datum och tid: 07.


Forumindex Elektronik Allmän Elektronik. Hitta och köp doslock svart hos Kelkoo. Jämför priser på doslock svart och handla doslock svart på nätet från bra webbutiker online.


Kopplingsdosa i klassisk stil. Låter dig återskapa äldre miljöer men med modern elinstallation. Kan man på något sätt demontera befintliga kabelkanaler och dra om nya kablar i VP-rör högst upp i takvinkeln samt dölja denna rördragning med en snedvinklad taklist? Jag bifogar lite bilder på befintliga kabelkanaler samt lite bilder på hur det är gjort av tidigare husägare i ett av rummen, som jag dock tror inte är helt korrekt utfört.


Med längd 1mm, bredd mm och djup mm. Väderbeständig och halogenfri. Befintlig sockerbit ersätts med ett lamputtag. Detta är det enda som är lite tveksamt att göra själv av ovanstående).


För en mer permanent lösning är det att klamra ekk eller ekrk som gäller vilket borde utföras av en lysmask. Då skarvar han ekrk med befintlig kabel i dosan och täcker med ett doslock.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg