onsdag 28 juni 2017

Santorini stränder

Santorini stränder

Specialpriser på dina Agodahotell. Läs omdömen och boka nu! Med all rätt, för det är en ö med unika byar, unika stränder och unika sevärdheter. Den genomsittlige semesterfiraren föredrar dock att bo vid någon av öns stränder och ha Fira som ett av flera utflyktsmål.


De bästa stränderna ligger i söder och öster. Om du vill bo nära en strand så väljer du badorterna Perissa, Kamari eller Vlychada. Klipporna här har bildats genom vulkaniska aktiviteter och skapat den galet röda färgen. Passa också på att besöka stranden om du är nyfiken.


Med knapparna längst upp till höger kan man växla mellan kartvy och satellitvy. Från ljuva stränder till välbevarad historia, från vinprovning till friluftsvandring, från dykning och båtfärder till god mat, och listan fortsätter. Missa inte den lite mer ovanliga attraktionen, utomhusbiografen i Kamari. Denna kuststad har dessutom några av de vackraste svarta. Här stiger röda klippor upp från havet, med den röda sanden nedanför.


Santorini stränder

Red Beach är ibland stängd på grund av risk för ras, fråga i din hotellreception innan du åker. Din bokning bekräftas på en gång! Snabbt och enkelt att använda. Vlychada bjuder på ett unikt landskap med höga vita klippväggar som omringar den svarta vulkaniska stranden med sitt turkosa vatten.


Enkel och säker bokning online. Denna strand har både parasoller och solstolar som går att hyra under dagen. Under högsäsong är det fullt av människor, så många att det kan vara en god idé att inte ta sig ner för klippan för att komma till stranden utan stanna och beundra utsikten från höjden i stället.


Svart san grå och vita stenar och vita klippor bildar en lätt otrolig kuliss. Santorini är otroligt rikt på upplevelser. Om du säker lugnare stränder kan du åka till Monolithos, Vlichada eller Agios Georgios.


Kamari och Perissa är populära stränder med vackra omgivningar och svart sand. Det är få stränder på ön som har långgrunt vatten. De populära svarta vulkanstränderna Perissa och Kamari lockar många besökare, liksom den berömda Röda stranden i närheten av Akrotiri (dit arkeologiskt intresserade bör bege sig). Här erbjuds boende, en restaurang, gratis privat parkering, en bar och en trädgård. Här finns även familjerum och en terrass.


Santorini stränder

Spectacular place , everything was great the staff, breakfast and the hotel services. Huvudbyn Fira är en av världens mest spektakulära byar: som en vit häftmassa hundra meter över havet klänger sig byn fast på klippkanten som vetter in mot lagunen. Längs med stranden löper en välkomnande strandpromena där det finns gott om tavernor och barer. En av de mest populära är Perissa, en sju kilometer lång strand som utan klar gräns övergår i grannstranden Perivolos.


På håll ser sanden inte särskilt svart ut, snarare grådaskig. Men vid vattenbrynet är de små stenarna kolsvarta. Välj mellan charterarrangörerna Ving, Tui, Apollo och Airtours klassiska öar, mindre kända oaser för en lugn och avkopplande semester, destiantioner med all inclusive och bländande vackra stränder.


En del stränder lämpar sig också väl till vattensporter som vindsurfing. Eftersom det finns så många stränder att välja mellan så är det möjligt att till och med under högsäsongen hitta stränder där man får vara ifred och inte behöver trängas. Det finns totalt km strand på ön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg