onsdag 14 juni 2017

Papptak kostnad

Papptak kostnad

Beskriv vad som ska göras och få anbud från seriösa takläggare. Papptak kostar ofta lite mindre än många andra typer av tak och därför kan takpapp vara ett klokt val för den som vill göra en takomläggning till en så låg kostnad som möjligt. Idag är papptaken så pass utvecklade att de håller mycket hög kvalitet vad gäller både livslängd och isolerande egenskaper.


Att lägga papptak själv är absolut ingen omöjlighet om man är någorlunda händig, och då rekommenderas i första hand självhäftande takpapp. Men även takpapp som spikas fast är relativt enkelt att lägga själv. Takomläggning kostnad för material Ett nytt tak varierar oerhört mycket i pris beroende på vilken typ av tak det gäller, detta är alltså ett mycket viktigt beslut inför din takomläggning. Få det bästa priset på Papptak.


Papptak är oftast lite billigare än andra takvarianter och kan därför vara fördelaktigt om du har i åtanke att utföra en takomläggning till ett så billigt pris som möjligt eller om din budget är begränsad. Kostnad för papptak – arbete. Det hela handlar uteslutande om vilket typ av papptak du väljer att lägga. Den funktionella beståndsdelen i ett papptak , det som skyddar taket från sol och nederbör är tjäran eller asfalten. Pappens funktion ligger främst i att utgöra underlaget för bestrykningen.


Gamla papptak ska underhållas genom bestrykning för att bibehålla sin täthet. Fastighetsägare har stort ansvar för att taket underhålls för att förhindra läckage, att arbete på taket kan utföras på säkert sätt och att brandskyddsutrustningen fungerar. Icopal erbjuder avtal för takvård som innebär att fastighetsägaren till låg kostnad får ett bekymmerfritt tak med lång livslängd.


Nu är vi dock lite inne på att lägga plåt istället, då det är snyggare (i mitt tycke, smaken är ju delad) och underhållsfritt i många år. Vad är kostnaden för det? Ungefär samma som papp? Jag tänker mig alltså vanlig TReller liknande, inte fantompannor.


Jag har funderat på att göra det själv, men just taket känns rätt. Priserna varierar stort eftersom det finns mängder av takmaterial att välja bland. Det viktigt att du tar med takformen i beräkningen när du väljer material. Har du ett flackt tak blir valmöjligheterna ganska begränsade och oftast får du välja mellan plåttak eller papptak. Papptak för yttertak är någonting som kostar betydligt mer än underlagstakpapp, och som dessutom ser betydligt bättre ut.


Priset är också betydligt högre än priset för underlagstakpapp även om det står sig väldigt väl i jämförelse med tegel, betong och de flesta andra alternativ. Takpapp TopSafe Tegelröd 3° - Med klisterkant TopSafe 3° är en beprövad takpapp som gör det enkelt för både byggare och gör-det-självare att lägga ett. Att byta papptak kan vara riktigt billig, men också kunna kosta en del. Exempel på kostnad för att lägga tak med ROT-avdrag.


Papptak kostnad

Låt säga att du vill byta ut ditt gamla papptak på totalt 1kvadratmeter takyta. Vi ska på husvisning snart och fick höra av mäklaren idag att taket behöver läggas om inom ett par år på detta huset. Här kan du se kostnadsexempel för ett takbyte.


Det bästa sättet att hitta exakt ”rätt” kostnad för ditt tak är dock alltid att begära in faktiska offerter från proffsiga hantverkare som utför takarbeten. Då får du konkreta siffror att gå på. Men redan innan du tar in offerterna kan du göra en grovbudget på takjobbet genom att ta hänsyn till följande aspekter. Passar de lågsluttande taken. Skötselguide efter takbyte.


Någon gång per år: Kontrollera att inga pannor har blåst snett. Rensa skräp i hängrännor. Det är förstås en väldigt relevant fråga eftersom det handlar om en stor kostnad. Det finns inget enkelt svar på den frågan eftersom priset bland annat beror på vilka val man gör, men också på saker som man inte själv kan påverka.


Det här är några faktorer som kan påverka takbytets kostnad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg