onsdag 7 juni 2017

Adhd bipolär skillnad

Om adhd och bipolär sjukdom förekommer samtidigt så brukar man ofta behandla den bipolära sjukdomen först för att se hur mycket som kvarstår av adhd :n. Och bland många problem med hjärnan, vissa människor kanske inte ens vet om skillnaderna mellan ADHD och bipolär sjukdom. ADHD påverkar barnets fokus, koncentration, beteende, uppmärksamhet och aktivitet.


Medan ADHD är kronisk eller pågående, är bipolär sjukdom vanligtvis episodisk, med perioder med normalt humör som blandas med depression, mani eller hypomani. Bipolär störningsbehandling. Har även en kompis som har både ADHD Och som är bipolär. Jag känner igen alla symptom från ADHD , då är man uppe i varv nästan jämt, tar in alla intryck och kan inte filtrera bort omgivningen utan man dras med i allt.


Jag har själv ibland stunder då jag är på det sättet men dom sitter sällan i längre än som högst timmar, sedan är allt som vanligt igen. Hej, nån som varit med om detta? Har haft självskade beteende och socialfobi. Har provat dom flesta antideprissiva mediciner. Citalopram, tegretol o sånt.


Adhd bipolär skillnad

Nu har jag fått quetiapin och bupropion. Blir jävligt seg i huvudet o ganska dum. För en person med ADHD blir inte depprimerad pga det utan pga vanliga saker som händer i livet tex att någon går bort.


Medans en bipolär blir jätte deprimerad för ingenting. Tove Lundin, 3 har sambo, två små barn, villa, adhd och bipolär sjukdom. Att leva med diagnoserna ställer till det iblan men hon skulle inte vilja vara utan dem. Jag tänker ofta att folk utan diagnoser verkar ha en tråkigare tillvaro. Vi träffade henne redan i vintras.


Nu är hon aktuell i SVT:s program Mina två liv. Har läst att det föreligger precis så för bipolära personer, vad tror ni. Eller kanske det är adhd. Finns det några tydliga skillnader ,Vad är egentligen skillnaden på mani och hyperaktivitet?


Dessutom cyklar människor med bipolär sjukdom genom olika episoder av mani eller hypomani och depression. Läkare behandlar vanligtvis bipolär sjukdom hos unga människor på samma sätt som de behandlar hos vuxna. De upplever inte en cykling av deras symtom. Personer med ADHD upplever däremot kroniska symtom.


S:t Göranprojektet om bipolär sjukdom och ADHD. Läs mer på norrastockholmspsykiatri. Adhd och bipolär sjukdom har likheter så att den ena riskerar att döljas. För 5årsedan fick jag diagnosen bipolär , för 2årsedan fick jag diagnosen adhd. Personen med bipolär sjukdom har maniska perioder där energin, idéerna, optimismen, pratet och ofta pengarna flödar fritt.


Självförtroendet är på topp, ingenting känns omöjligt. Adhd , borderline och bipolär sjukdom är besläktade tillstånd med överlappande symptomatologi. Det de har gemensamt är svängningar i humöret, problem med impulskontrollen samt relationsproblem. Humörsvängningarna vid adhd är ultrasnabba och sker konstant beroende på stimuli.


Adhd bipolär skillnad

ADHD Även om definitionen av ADHD bygger på symtom av uppmärksamhetsstörning, hyperaktivitet och impulsivitet så lider patienter med ADHD också ofta av stämningsläge och aktivitetsnivå som kan inge misstanke om bipolär sjukdom. De viktigaste skiljelinjerna mellan ADHD och bipolär sjukdom I är debutålder, förlopp och symtombild. Jag undrar om någon har råkat ut för samma sak och kan dela sina insikter i skillnaden på bipolär och borderline? Adhd förklarar mycket av det du skriver, känner man sig udda har man ofta shizo-drag(inge fel med det).


Add liknar till stor del adhd fast med en stor skillnad – en person med add har inga problem att sitta still. Bokstavskombinationen add står för attention deficit disorder, vilket innebär uppmärksamhetsstörning. Add kallas också adhd med huvudsakligen bristande uppmärksamhet. LÄS OCKSÅ: Har du vuxen- adhd ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg