onsdag 7 juni 2017

De behövande

De behövande

Hon letar där det är obekvämt, pekar där det gör ont”, skriver Therese Eriksson. De är två vuxna kvinnor, men de är också mor och dotter. På ytan ser det ut som vardagliga möten och samtal om barnbarn och makar och vardagsliv. Men därunder bubblar det av starka känslor, såriga motsättningar aladdade minnen som skildras ur, och färgas av, de två kvinnornas olika perspektiv.


Skickas inom 1-vardagar. Boken har läsarrecension. Innehållet skulle ta tredubbelt så mycket plats. Konkurrerande apotek informerar inte behövande kunder om var de kan få tag på läkemedel som de själva saknar.


Israel visar oss att en politik där krishantering och stöd till särskilt behövande grupper sätts i fokus kan skapa möjligheter även i de svåraste förhållanden. Hundratals göteborgare stod och väntade längs med Julklappsvagnens sträckning, redo att ge till de behövande. Helena startade Julhjälpen för de behövande Helena satt en julafton, mätt och belåten med sin familj och öppnade julklappar. Då kom hon att tänka på alla som inte hade någon riktig julstämning, på alla barn till fattiga föräldrar, på de hemlösa och på de sjuka och ensamma på våra sjukhus.


De behövande

Stiftelsens primära ändamål är att lämna bidrag till ekonomiskt behövande som bor och varit bosatta i Göteborgs kommun under minst år. Stiftelsen skall särskilt beakta personers, vilka kunna betecknas som pauvres honteux, behov av understöd. Ansökningstid är maj – september.


Mamman hoppas på att hon och dottern ska kunna överbrygga det avstånd som finns mellan dem genom att faktiskt börja tala om vad som hände då, den där gången när Tom kom in i deras liv och framför allt: när han försvann. I stället för att ifrågasätta själva bidragsutdelningen finns de som förespråkar rakare och enklare sådan, genom att ta bort alla villkor. De behövande börjar med att Louise av en slump stöter på mammans gamla älskare Tom. Då får visserligen de mest behövande enklare tillgång till bidragen, men problemet med att de som inte behöver också får bidrag kvarstår. Det slutar i alla fall med slöseri med skattepengar.


Bidrag till behövande äldre kvinnor, som under de senaste tio åren varit bosatta i Hudiksvalls kommun, för förbättrad boendestandar tex tvättmaskin, ny säng, etc. Annonseras i lokalpressen under september. Blankett finns hos kommunen. Hudiksvall: Kommunens fonder: Kommuner har fyra sociala fonder för behövande med olika inriktning. Hon uppskattar att eleverna kommer och hjälper henne med sysslor som inte hemtjänsten hinner me men framförallt är det sällskapet hon värderar.


Det betyder också att få träffa alla ungdomarna, det tycker jag är mycket trevligt. Kan en vuxen mor och dotter komma lika nära som i begynnelsen? Vilka sanningar behöver uttalas och göras upp med? Går det att överbrygga de avstånd som uppstått när barnet inte längre är barn och när en förälder förvandlats till en vanlig vuxen människa, men med alla de brister som barnets skarpa blick avtäcker.


De behövande

De som sitter i väntrummet är barn och vuxna som inte bedöms behöva sjukhusets högspecialiserade vård. Så här på sommaren kan man behöva bra utflyktsmat. För att minska sitt ensidiga beroende av energipriserna skulle den ryska staten behöva liberalisera ekonomin och göra rättssystemet oberoende av politiskt godtycke.


Miss Mary of Sweden har i samarbete med Giving People skänkt hundratals bh:ar till behövande mammor och deras döttrar runt om i Sverige. Nu vill Miss Mary of Sweden även ge något tillbaka till alla er som varje dag engagerar er och gör skillnad för våra mest utsatta barnfamiljer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg