onsdag 21 juni 2017

Bipolär typ 2 litium

Orsaken är att du kan behöva en annan behandling än den som enbart har återkommande depressioner. Bipolär sjukdom typ I. Det finns flera typer av bipolär sjukdom. Den klassiska bipolära sjukdomen är när det växlar tydligt mellan stämningslägena med djup depression och klassisk mani. Vilken typ av medicin som används beror på hur svåra dina symptom är, vilken typ av bipolär sjukdom du har och vad som har fungerat bra för dig tidigare.


Läkemedel som används: Litium – en av de första mediciner som använts för att behandla bipolär sjukdom.

Andel nya patienter som genomgått strukturerad diagnostik och klinisk bedömning. Andel patienter med bipolär sjukdom typ I som behandlas med litium eller annan stämningssta-biliserare. Men är inte litium ett preparat som är för bipolär typ ? En logistisk regressionsmodell användes för att närmare undersöka skillnaderna i förskrivning av bensodiazepiner och bensodiazepinliknande medel mellan bipolär sjukdom typ I och typ II. Diagnosen består i en längre utredning som görs av läkare.


I första hand består diagnostiseringen i observationer av och samtal med patienten. Tillståndet brukar debutera mellan och års ålder, men stora variationer förekommer. Det är ungefär dubbelt så vanligt att debuten är en depression som att det är en mani.


Hur litium till slut blev en medicin för behandling av bipolär sjukdom är lite av en invecklad historia.

Litium är förstahandsval vid behandling av bipolär sjukdom typ men kan också användas vid bipolär sjukdom typ , terapiresistent och recidiverande depression samt schizoaffektiva syndrom. Jag är inte glad över att jag är mer psykiskt sjuk än jag faktiskt intalat mig att vara. Cirka med den typen av bipolär sjukdom utvecklas senare till riktiga manier och därmed måste diagnosen ändras till bipolär sjukdom typ I (6). Svag profylaktisk effekt på manier, sämre än litium. Cyklotymi – omfattar låggradigt bipolärt.


Tveksam dokumentation för akutbehandling vid bipolär depression och i stort sett ingen doku-mentation för unipolära depressioner. Det går inte helt att bota bipolär sjukdom men med rätt behandling går det att leva gott liv trots diagnosen. Man brukar prata om att det finns två olika bipolära tillstånd: typ och typ 2. Ett av hindren för snabb diagnos av bipolär sjukdom är den utbredda okunnighet som finns om sjukdomen.


Okunnigheten har lett till mängder av myter och missuppfattningar. I några finns korn av sanning, andra är rena missuppfattningar. Nytt i medicinernas land! Behandling med Litium Litium har en förebyggande effekt mot återkommande perioder av onormal upprymdhet (mani) och depression (uttalad nedstämdhet), vid manodepressiv sjukdom ( bipolär sjukdom) eller vid återkommande depressioner. Litium är ett grundämne som förekommer i jordskorpan, bundet till olika mineraler.


August Arfwedson i mineralen petalit på Utö i Stockholms skärgård. I typ ligger tyngdpunkten på den depressiva fasen, som utgör ungefär procent av tiden. Man har också maniska faser, men i en mildare variant.


De är också svårare att känna igen, som utomstående.

Därför kallas de hypomaniska. Mikael Persbrandt berättade att han fått diagnosen bipolär sjukdom typ , en variant av bipolär sjukdom där hypomana perioder varvas med depressiva. Micke låter hälsa att det han vill kommunicera säger han i podden, säger Clara Wallin, podcastchef på Perfect Day, som ger ut Persbrandts podd.


Detta definierar bipolär III då antidepressiva normalt ej ger hypomanier.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg