måndag 5 juni 2017

Hejdå brev till jobbet

Hejdå brev till jobbet

Det är med ett stort leende som jag tänker tillbaka på det verksamhetsåret. Ni byggde skelettet till den organisation som vi har idag och, även om jag kanske inte skulle påstå att någon av oss var särskilt bra på det där med stabil tillväxt (det är ju tanken som räknas), så måste jag ändå säga att ni gjorde ett fantastiskt jobb. Och till Bombacci, yes jag slutar av egen fri vilja, byter jobb helt enkelt.


Hejdå brev till jobbet

Tänk på skillnaden mellan personligt brev och CV Medan CV:n är en presentation av din utbildning och ditt yrkesliv är det personliga brevet en skräddarsydd presentation till arbetsgivaren. Häll alltså inte in CV:n i brevet. Däremot kan det vara bra att lyfta in meriter från CV:n i brevet som är relevanta för jobbet du söker.


När Niklas Lundengård lämnade jobbet som kassör på Ica Maxi i Stenhagen i Uppsala gjorde han det med ett storartat farväl. Personuppgiftspolicy Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Här bjuds du på inslag av min vardag bestående av mitt jobb som lärare på en högstadieskola, träning i lagom dos, viktväktartankar, lite inredning, resor och mycket vänskap.


Min familj är stor och en del av barnen bor inte längre hemma. De är sju till antalet. Natalie är år, Niklas år, Kristofer år. Jag vet ju att vi är några som kommer att träffas och ha en skitkul kväll ikväll och till er andra som inte kan vara med så vill jag bara säga att jag hoppas att vi inte har setts för sista gången. Har ni vägarna förbi Sala så är det så gott som tvångs på att åka in till Nya Holmgården och ta en kopp kaffe.


Det klassiska Vänliga hälsningar eller Med vänlig hälsning borde ju vara ett säkert kort. Men medan det funkar i vissa branscher, blir du på andra. Tills vid 15-tiden när jag bjöd på fika (nåja, det var Isatou, som hade bakat och inte jag själv) till hela arbetsplatsen.


Där träffade jag flera av de kollegor som jag arbetat med nästan dagligen i flera år. Här är en av mina dikter som också finns tryckt på kort och den får gärna citeras om mitt namn finns med som författare. Dikten är egentligen tänkt till någon som slutar på ett jobb , till exempel, men den kan ju även användas när man själv är den som lämnar. Nu till min fråga, är jag känslig som blir lite ledsen av detta? Känner de kanske att jag inte slutar helt eftersom jag kommer komma tillbaka och jobba på lov, det kan jag väl förstå.


Att jag inte fick någon present av jobbet är en sak men att ingen chef säger tack-för-den-här-tiden-lycka- till gör mig faktiskt ledsen. Internetstiftelsen är en oberoende, affärsdriven och allmännyttig organisation. Vi verkar för ett internet som bidrar positivt till människan och samhället.


Hejdå brev till jobbet

Vi ansvarar för internets svenska toppdomän. Nu till de goda nyheterna för alla förvirrade brevskrivare: Det finns ramar att gå efter! Så för dig som brukar lägga lika mycket tid på att välja hälsningsfraser som att skriva själva brevet kommer här en liten lathund att snegla på när det krisar.


Att aktivt försöka sabotera saker under dina sista dagar – från att radera dokument till att undanhålla viktig information. Att använda upp all din semester under uppsägningstiden så att du inte hinner göra en ordentlig överlämning till din efterträdare. Att vara lite för “entusiastisk” över ditt nya jobb på social media.


Som chef vill jag inte veta om du till exempel har ett relationsproblem om det bara rör ditt privatliv. Går det däremot ut över ditt arbete och du kanske behöver vara hemma en dag eller få samtalshjälp så finns det en poäng med att jag känner till det. Fundera en extra gång på om du vill delge din chef sådant som inte rör jobbet.


Jessicas fina brev till sina elever fick dem att börja gråta. Senast på Ryerson University i Toronto, och nu går hon vidare till ett nytt jobb. Syftet med ett personligt brev är precis som namnet skvallrar om, att uttrycka några av dina personliga egenskaper som kanske inte kommer fram när du staplar upp kompetenser och erfarenheter i ditt CV.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg