torsdag 2 mars 2017

Latinska ord kärlek

Bläddra milions ord och fraser på alla språk. Jag sökte vad jag kunde älskat, förälskad i kärleken. Nos nihil efficere non possumus – För oss är ingenting omöjligt Bodens ingenjörregementes och sedermera Norrlands Ingenjörkompanis motto. Utländska ord och fraser.


Latinska ord kärlek

Förekomsten av franska och latinska ord och fraser var länge vanlig i svenskan, särskilt i skriftspråket. Det är numera mindre vanligt, fast fortfarande förekommande och läser du äldre texter kan du ha nytta av att känna till sådana. Inte alls överraskande ökar i stället mängden engelska uttryck.


Att inte vilja byta en hydda mot något palats, att leende överse med ovanor och fel, kort sagt, självuppoffring utan minsta tvekan - det är kärlek. Ett ord befriar oss från all livets börda och smärta: det ordet är kärlek. Sofokles Fattigdom och kärlek låter sig svårligen dölja.


Francois de la Rochefoucauld Förälskade sjunger av samma anledning som barn visslar i mörkret. August Strindberg Ge mig tusen kyssar, sedan hundra, sedan tusen till! Här kan du hitta ordspråk både med tema på kärlek och bröllop. Du kan hitta både latinska och svenska, även roliga och kända sådana.


Det kommer även finnas möjlighet att hitta citat. En sann vän är en sällsynt fågel. För fler ordspråk och citat gå in på ordsprak. Här hittar du latinska ordspråk, visdomsor talesätt och bevingade ord ! Varken kärlek eller hosta kan döljas.


Latinska ord kärlek

Här ges ett urval där ä ven förklaringar av betydelserna på svenska ingår. De latinska låneorden är särskilt frekventa då det handlar om utbildning, forskning, teknik och transporter men mindre vanliga i barnens språk. Vik bak högra delen av pappret så att svaren inte syns. Skriv ner svaren på frågorna i utrymmet under dem.


Latinska ord och uttryck. Vik tillbaka pappret och rätta genom att jämföra med svaren till höger. Lössläppt applicering av ordet älska inkluderar också idiomatiska uttryck som inte alltid bär positiva förtecken, exempelvis ett sardoniskt uttryck av missnöje: Jag älskar verkligen hur politiker alltid ger ut tomma löften. Denna breda mening av ordet älska står i strid med den egentliga betydelsen av begreppet kärlek. Vad är det latinska ordet för kärlek ? Svar på allt är ett community-baserat forum där medlemmar kan ställa frågor om vad som helst.


Vi har samlat många år av kunskap och publicerar nu detta för alla att ta del av. Här kommer det att finnas några av dem. Antag att du är en idiot.


Vi skulle vilja påstå att latin är starkt förknippat med visdom, och därför valde vi att sammanställa den här listan med latinska ordspråk. När man tar en titt på dessa latinska ordspråk så ser man verkligen hur mycket kloka saker som har sagts genom åren. Den är också en perfekt födelsedagspresent eller gå-bort-present som. Uttalen är ofta försvenskade i medicinsk praxis.


Exempel: atrofí, arachnoidéa, choledóchus, ependy´m mm. De ord som här finns medtagna är huvudsakligen. Namnet på själva vetenskapen är i regel grekiskt och vardagstermerna ofta latinska. Ibland sätts ett grekiskt morfem ihop med ett latinskt som bildar s. Var hittar man en ordlista för latinska ord.


Behöver hitta passande ord på latin som börjar på P, B resp. Många kloka latinska citat. Den som är lycklig hemma bör stanna hemma. Naturen har gett människan en tunga, men två öron, för att vi ska höra dubbelt så mycket som vi säger. Ty det angår också dig när det brinner i grannens vägg.


Droppen urholkar stenen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg