fredag 23 september 2016

Väpnarluva mönster

Anmäl dig till vårt nyhetsmail och få spännande nyheter och fina erbjudande! Jag har sökt lite men hittar bara sydda. Eller om någon kanske har ett mönster att maila. Vid mitt besök på Huskroken såg jag en fin väpnarluva. Självklart köpte jag garn och mönster och satte igång.


Tanken var att sonen skulle vilja ha den men ack så jag bedrog mig.

Här modellar Hedvig den men det var kusin jens som hade den på medeltidsveckan (dock hann jag inte fota honom). Mönster till väpnarluva ? Sybeskrivningar, tips, knep och knåp! Moderatorer: krakri, God_cares, Hell Cat, Asia.


Eftersom jag bär mycket och snart troligtvis börjar med ryggbärande så vill jag gärna ha en mössa á la rånarluva. Har ni några länkar till bra och roliga stickmönster? I julkalapp fick min en dotter en väpnar luva eller fuskpolo som det också kan heta, som jag stickade till henne. Den är stickad i garnet duo på rundstickor 6.

Den blev verkligen en fullträff, för hon använder den dagligen. Massor av gratis stickmönster. Låt dig inspireras bland hundratals gratismönster. Klicka på den kategori du önskar titta på, så kommer du direkt till rätt avdelning. Stickmönster - Tröja, mössa, kofta, enfärgad mössa, vantar, byxa och väpnarluva.


I det här fallet skall alltså mittstycke och sidstycken vara dubbelt upp. De små kammarna eller taggarna i orange kan man utesluta och i nederkant skall det enligt mönstret bandkantas, men jag valde att prova en annan variant. Muddbitar klipps till enligt mönster. Här är ett mönster på en balaclava som är lätt och snabb att göra.


Material Ett passande material är naturligtvis fleece. Till balaclavan i detta exempel använde jag en vanlig fleecefilt inköpt för några tior. Andra tänkbara material är ull, blandväv, Windstopper, softshell osv. En väpnarluva skulle därför vara perfekt! Det här mönstret hittade jag på Ottobres hemsida.


Först provade jag mönstret precis som det var, men den luvan täckte inte pannan alls, inte bra. Därför ritade jag om mönstret så att det går ner ordentligt över pannan och sydde sedan denna fleecefodrade variant. Vill du lära dig att sy applikationer eller att trycka små motiv på kläder?

Gratismönster och -beskrivningar. Cinnamon skrev:Det finns ett mönster i Sy barnkläder i mjuka tyger också. Någon här som vet var jag kan hitta mönster på en fin väpnarluva ? Tänkte göra en i fleece, men hittar inget mönster. Vi kallar våra enklaste mönster för Easy- mönster.


Easy innebär att det är beskrivningar eller mönster som är enkla att lära sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg