fredag 16 september 2016

Enkel festmat i ugn

Vi har ugnar till röda priser och erbjuder fri frakt i hela landet! Billiga mikrovågsugnar. Massor av badrumsprodukter. Att laga mat i ugnen är smidigt, och gott blir det också!


Lax i ugn passar som vardagsrätt så väl som till fest.

Samma gäller för storfavoriterna kyckling, fläskfilé, och torsk i ugn. Och för stressade vardagar är falukorv i ugn en riktig hjälte. Här har vi samlat våra recept för rätter i ugn. Det är bara att göra i ordning maten och ställa in i ugnen. Sedan sköter den sig själv.


Här hittar du enkla recept på gratäng, stek, paj och annan mat som tillagas i ugn. Enklare än så blir det knappast.

En annan fördel är att mat tillagad i ugnen inte bränns vid lika lätt som på spisen. En minut hit eller dit spelar inte så stor roll, vilket är perfekt om du som mig har barn, husdjur eller annat som gör att du måste gå från köket då och då. Jag har lagat har blivit många maträtter i ugn under åren som bloggare. Enkel och lättlagad festmat för många.


Stressa ner och gör det enkelt. Här är sex smarta festmiddagar. Sex supergoda och enkla maträtter som sköter sig själv i ugnen. Men det finns maträtter som blir lika goda om du har förberett dem dagen innan. Riktigt enkel festmat med fläskfilé i ugn ! Pensla fläskfilén med soja och kryddor och bryn den som hastigast i en stekpanna.


Sen sköter den sig själv i ugnen. God festmat med fläskfilé i sås med purjolök och mango chutney. Tillagas enkelt i ugn och blir många portioner. Går att variera med olika grönsaker.


Låt middagen fixa sig själv i ugnen ! En av anledningarna är att den är så enkel att anpassa efter de egna smaklökarna.

Och egentligen är det allt du behöver förbereda. Låt sedan gästerna plocka toppingen själva, lägga på och skicka in pizzorna i ugnen efter hand. På restauranger används ugnen betydligt oftare än i hemmen och det är ett enkelt och bekvämt sätt att laga mat på. En av många fördelar med att laga mat i ugnen är att temperaturen är jämn och att man kan laga stora satser åt gången.


Ugnsstekning är dessutom fettsnålt eftersom man inte behöver tillsätta något extra matfett. Krama ur spenaten och lägg sedan i formarna. Vispa ihop, ägg, mjölk, pressade vitlöksklyftor och salta och fördela jämnt på spenaten.


Toppa med grovriven hård getost och till sist lägg på pinjenötterna. Slå såsen i formen och gratinera i ugn tills ytan fått fin färg. Serviera gärna en sallad till. Du kan göra i ordning hela rätten i förväg och värma upp den i ugnen i lite lägre ugnsvärme ca 2grader till 2grader. Efter tips från Malin W testade vi detta löjligt lättlagade recept!


Sköter sig själv i ugnen och behöver inte ens förstekas. Perfekt bjudmat när man inte har tid att stå och krångla i köket. Oavsett om det är vardag, helg eller fest kan man enkelt laga något festligt.


Sätt ugnen på 2grader. Strimla och stek kycklingfiléerna, alternativt dela den grillade kycklingen i mindre bitar. Smörj en ugnsfast form. Skär champinjonerna i kvartar.


Lägg i kyckling, paprika och svamp i formen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg