fredag 23 september 2016

Ranelid englund

Den ständige sekreteraren svarade genom att gå ut på sin blogg och totalsåga Ranelids böcker. Att vara ständig” är en plats där han framför åsikter i sin funktion som ständig sekreterare. Björn Ranelids medverkan som modell i en oljemålning av Fritiof Nilsson Piraten uppskattas inte av alla. Lisa Aronsson-Höglund.


Vad de har behandlat vill Björn inte gå in på.

Englund , mord och hjärnor utan känsel. Av mig att då bedöma hans litterära förmåga torde synas något förmätet. Nu är det sen, om man sätter det i relation.


Emellerti om karln skriver en prosa såsom han talar den, hyser jag ingen tillgivenhet för den. Det kommer inte att ske. Författaren Kristina Lugn, ledamot på stol nummer 1 står dock på sekreterarens sida. Men det visar ändå hur lättprovocerade 08.


Ranelid är otroligt uppblåst och dessutom elak.

Ja, kanske, men båda skulle. Kulturen är snarare sprängfylld av exempel på motsatsen. Däremot har jag inga invändningar mot att han gör så själv.


Han är liten själ, dundrar författaren efter. Så här kan vi inte ha det. Om hans medverkan i dansprogrammet säger den berömda författaren:? Anders Diamant reporter. Bör författare ägna sig åt att skriva istället för att dansa?


På redaktionen jublade vi. Och vi vet en till som jublar, det är Björn Ranelid. I en artikel i Språktidningen i år sade han: – Tomas Tranströmer är metaforernas världsmästare. Om jag så skriver i år till, kommer jag knappt att nå honom till. Han har aldrig bett ursäkt om det och vägrar att svara på frågor om det.


Cheap-shot-skämt men inte precis genomtaskigt. Men mest handlar det om Telenor. Och skrivit en hel bok om det.

Undrar hur kränkt hans fru kände sig då? Denne å sin sida är rasande och ute efter hämnd. Bråket består uppenbarligen i att den sistnämnde deltar i en dokusåpa som går ut på att deltagarna ska banta genom att dansa.


Att det är ingen vanlig jävla väderkvarn han attackerar nu. Killen med läppglanset! På fredagskvällen dansduellerade han i tv mot Helena Lundbäck och förlorade. Dagen efter togs han emot med öppna armar på idrottsgalan på Ystad.


Hans gärning i Svenska akademien är värdefull. Ni fuskar och följer förutsägbarheten på de nämnda kultursidorna. Flera skulle må bra av att dansa.


Men han borde pröva frigörande dans i stället för att delta som kändis i TV 4. Han tillhör tvyärr de mediekåta. En gång mötte jag honom på Söder och han frågade om Leo, min autistiske son.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg