fredag 16 september 2016

Ryska flottan östersjön 2017

Två ryska korvetter av typen Bujan-M, utrustade med kryssningsrobotar som kan bära kärnvapen mot mål i hela Västeuropa, seglade in i Östersjön i oktober förra året. LÄS MER: Nato bekräftar: Ryska fartygen är i Östersjön Fartygens närvaro i Östersjön väckte stor uppmärksamhet och oroade både Nato och Sverige. Ryska flottan kommer troligen att provskjuta flottans nya luftvärnsrobot Pantsir. Ryssland har gett en varning om att örlogsfartyg kommer att skjuta skarpt med luftvärnsrobotar under övningen.


Flera andra ryska krigsfartyg deltar i firandet.

Militärövning nästa vecka. Kinesiska fartyg anländer till en militärövning på Östersjön redan på fredag. Enligt det ryska försvarsministeriet kommer övningen att hållas nästa vecka, men var exakt den hålls förblir oklart.


Kinesiska flottan övar med Ryssland i Östersjön Kinas flotta ska medverka i en militärövning med Ryssland i Östersjön. Syftet ska vara att öva på räddningsuppdrag och skydda fraktfartyg på havet. På utställningen, som tar slut på söndag, kan både publik och potentiella köpare bekanta sig med den ryska försvarsindustrins nya vapen. Den ryska flottan arrangerar nu för åttonde gången sin internationella mässa i Petersburg.


Barents Observer rapporterar att större delen av ryska Norra flottans ytstridsfartyg kommer ha gått in i Östersjön innan den 30:e juli för att delta i den årliga flottparaden.

Antalet ryska ytstridsfartyg kommer då uppgå till runt fartyg i Östersjön , om det inte också tillförs fartyg från övriga flottor. När ”Dmitrij Donskoj” lämnar sin ryska hamn kommer den att åka längs med den norska kusten, ned genom Skagerrak, via Öresund ut i Östersjön. I Öresund kommer det vara goda förutsättningar att se den, då vattnet bara är meter djupt på sina ställen. Vid Kronstadt utanför Sankt Petersburg byggdes tidigt en marinbas. Lettland rapporterar om ryska flyg.


Nato sände upp egna flyg för att identifiera planen. De befann sig hela tiden i internationellt luftrum, och någon kränkning skedde inte. På fredag anländer kinesiska krigsfartyg till Östersjön för militära övningar och sker tillsammans med den ryska flottan. Det är fortfarande oklart var i Östersjön övningarna kommer att hållas.


Kina och Ryssland redo för övningar i Östersjön Kinesiska krigsfartyg kommer till Östersjön på fredag, där de ska öva tillsammans med den ryska flottan. Nato: Ryska krigsskepp i Östersjön. Och nu bekräftar även Nato, en militär allians där flera länder i området – dock inte Sverige – ingår, uppgifterna. SVT Nyheter var först med att få bekräftelsen, som sen också lämnades till Expressen. Vi kan bekräfta att två ryska krigsfartyg nyligen har gått in i Östersjön.


Rysslands flotta uppger att besättningarna ombord på Dmitrij Donskoj och Pjotr Velikij förberett sig noga inför resan in i Östersjön. Med tanke på fartygens storlek har sjömännens fokus särskilt legat på att träna navigering genom trånga passager.

Omkring tio krigsfartyg kommer att delta i den rysk -kinesiska övningen. De ryska fartygen är något mindre, som störst av korvettklass. Dessutom ska drygt tio flygplan och helikoptrar delta.


Vad övningen ska gå ut på har det bara meddelats i väldigt allmänna termer, att förbättra samverkan mellan ryska och kinesiska fartyg. Stora delar av den ryska Norra flottan ska som tidigare rapporterat omgruppera till Östersjön i sommar. Officiell förklaring är att man ska delta i en flottparad i S:t Petersburg, och vi får hoppas att det stannar vid det och att kraftsamlingen inte används till något mer.


Den användes då framförallt för att stödja general Judenitj kaukasiska markoffensiv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg