torsdag 29 september 2016

Hur många språk i filippinerna

Läs omdömen och boka nu! En knapp tredjedel av befolkningen är under år. Befolkningen är koncentrerad till kusterna och Luzons slättland. De talas på södra Luzon, Visayas, Mindanao, och Suluöarna.


Filippinerna är ett av de tätast befolkade länderna i Sydöstasien.

Amerikanerna skaffade sig särskilda ekonomiska privilegier, liksom tillgång till militära baser i landet. På senare år har dock turismen ökar snabbt. Se hur arbetet gick framåt.


Vilket språk pratar man i filippinerna ? Svar på allt är ett community-baserat forum där medlemmar kan ställa frågor om vad som helst. Vi har samlat många år av kunskap och publicerar nu detta för alla att ta del av. Liknande fenomen återfinns i de flesta andra romanska språk.

Under reconquistan fördes denna nordliga dialekt söderut, och den är fortfarande ett minoritetsspråk i norra Marocko. Spanjorerna införde katolicismen, byggde vägar och basindustri och gav öarna en latinsk känsla som fortfarande finns kvar. Det faktiska antalet språk som talas i världen är svårt att beräkna.


Ett av problemen är att definitionen av vad som utgör ett språk. Detta leder till intervallet följande svar:Enligt National virtuella översättning Center finns det ca 6. Thailand också, på kroppsspråk klarar man sig långt – och på turistorterna finns det alltid någon som kan prata engelska. Det finns även många kristna skolor, universitet och organisationer att engagera sig i. Egentligen finns ett eget alfabet för det filippinska språket också, men det börjar nu falla i glömska.


Spanskan har också fallit bort lite, men många av orden i dagens filippinska är hämtade från spanskan. Det finns många tusen språk i världen och det är svårt att avgöra det exakta antalet, eftersom det till exempel beror på hur man definierar språk och dialekt. Imponerande, eller hur ! Kulturen är en intressant blandning av asiatisk, amerikansk och spansk (sann historia, läs mer på ). Många svenska män är intresserade av asiatiska kvinnor och många slutar sin resa med att gifta sig med en filippinska. Boracay lockar med andra ord till sig stora mängder turister, särskilt asiater som gärna ser att semestern fylls av ett brett utbud av aktiviteter. Om vi går till vanliga filippinaren så äter normalt alla filippinare Pandesal på morgonen vilket små brödbitar som kan handlas på de lokala bagerierna fram till runt 7-på morgonen.


Ett språk kan ha eller fler dialekter.

Främst för att det finns så mycket sevärt som än så länge inte hamnat på ytan i turistböcker och hemsidor. Under rubriken Många modersmål kan du läsa mer om alla språk som talas i Sverige. Du kan också läsa mer om språken svenska, finska, samiska, meänkieli, romska, jiddisch och svenskt teckenspråk. Det är de språk vi arbetar med på avdelningen Språkrådet vid Institutet för språk och folkminnen. På hur många språk kan vi säga jag älskar dig här på FL?


Visar endast inlägg av vampyria2. Vad kul med så många olika språk ,. Känslan är betydligt mer västerländsk. Alfabetet är romerskt – du kan faktiskt förstå skyltarna – och invånarna talar ofta bra engelska. Här finns inga buddisttempel, utan spanska kolonialkyrkor, och ingen äter med pinnar.


Det utbredda bruket av engelska språket , nationalsporten basket och förkärleken för snabbmat är tre exempel på påverkan från USA.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg