tisdag 27 september 2016

Västra kreta guide

Följ med Apollo till Kreta. Boka din drömsemester redan idag! Här finns de bästa familjehotellen. Upp till rabatt i Kreta. Sista minuten-erbjudanden.

Från stränderna i Balos, Falassarna och elafonissi de mindre känd men inte mindre vackra! Låt oss ta reda på tillsammans. Bergen stupar brant ner mot havet och utgör en maffig fond. Det är få destinationer som kan erbjuda så många skilda upplevelser på så nära håll och att få så många semesterintressen och drömmar att gå i uppfyllelse som västra Kreta. Med sin placering bara 3km norr om Afrika erbjuder ön sommarlikt väder från maj till oktober, och ibland en bra bit in i november.


Mångfalden är stor på Kreta , vilket ger plats till stora upplevelser för de äventyrslystna. Relaterade artiklar Guide till Korfu och bästa stränderna Guide till Halkidiki Halkidiki – äkta känsla i norra Grekland Guide : Vandra på Iraklia Bland karga klippor och mjuka stränder på Iraklia okända paradisöar i Europa måsten i mysiga Aten Guide till östra Kreta Kreta – bortom trängseln på östkusten Guide till Aten.

Kreta var centrum för Europas äldsta civilisation, den minoiska, och ön har varit under styre av bla italienare och turkar vilket syns i många bevarade byggnadsverk och den varierade, hälsosamma matkulturen. Men det är också många som aldrig har varit där! Därför har vi satt ihop en guide för dig som besöker Kreta för första gången. För att göra det lite enklare så delas den in i östra och västra Kreta.


På västra Kreta finns det gott om sevärdheter. Läs våra tips på sevärdheter och boka din resa på. Kretas bästa badorter - De flesta som åker till Kreta hamnar på den västra delen av ön. Chania ligger på den västra delen av Kreta. Här är våra bästa tips till de bästa städerna och stränderna på östra Kreta.


Det är en destination som det går att resa till året runt om du letar efter bättre väder, eller vill besöka kulturella platser. Letar du efter information om Kreta har du kommit rätt – vare sig om du ska resa dit eller inte. Upplev det bästa på ditt resmål.


Kreta är ett resmål som är mycket populärt hos oss svenskar. De bästa turerna på samma ställe. Se det bästa av din destination. Hitta din perfekta upplevelse idag.

Missa inte ett besök i gamla stan, där du hittar allt från småaffärer, specialbutiker och en stor marknad (Agora). Upptäck de bästa sakerna att göra. På gatan Skridlof hittar du handgjorda handväskor plånböcker, skor och sandaler av läder. Västra Kreta och Chania-området är ett myllrande turistmecka, men bjuder samtidigt på pittoreska byar, oändliga olivlundar och flera av Kretas bästa stränder. Besök den berömda keramikbyn Margarita på västra Kreta.


Detta viktiga centrum för lokal keramik bjuder in dig till att utforska dess smala gator och dolda kaféer. Njut av den underbara utsikten och den harmonisk samexistensen mellan gammalt och nytt. Sparka bort ditt kretensiska äventyr när du plockas upp från din pickuppunkt och körs med buss till byn Skaleta, den längsta västra punkten vid stranden. Smutta på lite kaffe innan du upptäcker skönheten i den näst mest besökta ravinen på ön, Imbros Gorge.


Missa inte: Restaurangen Dounias är kökschefen Stelios familjegård i Drakona, uppe i bergen på västra Kreta. Här produceras allt från kött till vin som blir till fantastiska traditionella rätter i lergrytor, lagade över öppen eld. Sol, bad och sport 4–12. Kreta på sensommaren kan du prova på kökets specialitet, färskrostade kastanjer.


Staden har högst antal invånare per km² av alla städer på Kreta. På Resor till Kreta med Sunweb erbjuder vi skandinavisk guide -service på Kreta under hela säsongen, och våra guider besöker de flesta hotellen på ditt resmål eller något hotell i närheten flera gånger under din semester. Vi erbjuder dessutom utflykter med en skandinavisk guide.


En del av historien hittar du på det andliga Chrisoskalitissa Monastery. Att åka hit tar ett tag, men om du är ute på tur är denna plats väl värd ett besök. Du finner klostret på västra sidan av Kreta.


Härifrån är utsikten fantastisk och är definitivt en plats man inte får missa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg