onsdag 2 mars 2016

Narcissistisk pappa

Wil je direct zekerheid over je Opzegging? Laat dan ons je Opzegging regelen. Een Goed Doel Opzeggen?


Narcissistisk pappa

Narcissistisk pappa Min pappa är vad jag misstänker narcissistisk , vilket har gjort att hela min familj, jag, mina bröder och min mamma ska alltid anpassa oss efter hans åsikter eller gör vad han vill. Min mamma är mycket kuva får ofta höra av min far att hon är dum i huvudet och att hon inte kan någonting m. Högkänsliga personer har välutvecklad empati och stor förmåga till medkänsla. De kan verkligen bekymra sig om andras välbefinnande, sätta sig in i och bry sig om andra människors problem. Men när barn blir skadade på grund av uppväxt med narcissistiska föräldrar blir de oftast komplext traumatiserade och får anknytningsstörning – inte narcissism. Narcissistisk blir man bara om man även har ärvt den narcissistiska personligheten och samtidigt inte haft någon i sin miljö som kunnat uppfostra och stötta på ett sunt.


Hur hjälpa ett barn med narcissistisk pappa ? Hur kan vi på förskolan hjälpa ett barn med en narcissistisk pappa ? Hur bemöter vi honom och hur gör vi för att barnet inte ska fara illa? Han pratar illa om personal och andra barn och vi är oroliga för hur det kommer att påverka barnet i längden. Barnet växer ju upp med hans värderingar.


Jag är skild med två barn, och år! Vi har barnen varannan vecka. Den äldsta vill egentligen inte bo med mig, hon. Att ha en sådan mamma gör att barnet växer upp med behovet att tillfredsställa henne. När jag var så skildes mina föräldrar och jag valde att bo hos min pappa , det var min mamma som var narcissisten, så ja, trots att vi inte bodde ihop så påverkade det enormt.


Mamma pratade konstant illa om min pappa , och jag trodde henne, som barn vill man alltid tro sina föräldrar. Pappan har hon brutit kontakten me hon tycker inte att de har någonting att säga varandra. Men hon kan se att hon fått goda egenskaper av båda föräldrarna, humor och konstnärlighet av mamma och ett intresse för dykning och naturen av pappa.


Narcissistisk pappa

Fotnot: Både Karin och Hanna vill vara anonyma av hänsyn till anhöriga. Frågan är: hur bör jag hantera en narcissistisk person? Glöm aldrig detta koncept. Om någon har en narcissistisk attityd så är det för att personen försöker uppskatta sig själv, men djupt nere är personen rädd att denne inte har något värde. Att ha en narcissistisk personlighetsstörning innebär en bristande självkännedom, överdriven självkänsla och självbild och ett stort behov av att alltid befinna sig i centrum.


Inspirerade av Preventions lista har vi här listat några egenskaper vanliga hos en narcissist. Här är tecken på att du träffat på en narcissist 1. Om inte pappan har kontroll över den narcissistiska mamman och håller ihop familjen, är det vanligt att vuxna syskon i familjer med en narcissistisk mamma har stormiga och konfliktfyllda relationer till varandra. Ett vanligt problem om du har en narcissistisk mamma är att hon är bra på att ge dig skuldkänslor. En narcissistisk mamma är som en tornado: var hon än landar slits familjer isär och skada uppstår.


Narcissistisk pappa

Tyvärr använder hon skuldkänslor som ett vapen för att förhindra att du börjar sätta gränser eller ställa krav. Om du har en narcissistisk mamma är det vanligt att du anpassar dig efter hennes och ofta även efter andras behov. Jag ska skilja mig från en N och vi har en dotter på år. Hur ska jag göra för att inte tappa henne helt,då hon är pappas flicka och jag inte klarar av att missunna henne det. Hon har tidigare varit väldigt skarp och klartänkt men senaste halvåret märker jag att pappa och släkten lyckats få henne att tro att jag är ett hot.


I min MBT grupp har alla utom en person vuxit upp med föräldrar som har grav narcissism, vilket snarare pekar på att man får IPS pga en narcissistisk uppväxt. Då blir det ganska konstigt och förvirrande när dessa två diagnoser beskrivs på samma sätt. Jag kan förstå i sak vad du vill med ditt inlägg.


Mitt ex manipulerar våra barn. Hotfulla män Lyssnarsamtal: Narcissism. Sommarsurr med Sara Varga - Om utsatthet, vuxenmobbning och historien bakom låten Spring för livet P3. Dålig hjälp för homosexuella män.


Killar som slår sina killar. Ofta handlar det här om att att du pendlar mellan hopp och förtvivlan om du har en narcissistisk mamma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg