onsdag 9 mars 2016

Järnsulfat jula

Sällsynta produkter av hög kvalitet som inte enkelt går att hitta i andra butiker. Här kan Du köpa ett brett sortiment av kvalitetsprodukter till rätt pris. På Jula siktar vi högre.


Järnsulfat jula

Vi vill att människor ska vilja fixa saker själva. Jula Takrent 55öre Grön-Fri 37kr Biltema Taktvätt 79kr Flugger Facade 91kr Biokleen Takrent 00kr MotAlg 73kr , Som jag just hade köpt Nelson Tak GTI 38kr. Vi erbjuder händiga människor ett brett och noga utvalt sortiment av produkter för hemmet, trädgården och fritiden till låga priser.


Nästa intressanta slutsats var skillnaderna i den rekommenderade dosen ammoniumklorid per m kanske är det orsaken till många nöjda (men lite fattigare) Grön-Fri användare? Användarinformation för järnsulfat FerroGent Undvik att få FerroGent på stenplattor, prydnadssten, trädäck, utemöbler och liknande, då dessa kan missfärgas. Produkten får endast användas som gödsel i grönytor och odlingar.


Järnsulfat jula

Säkerhetsdatabladet hittar du här. En vanlig blandning är 7gram järnsulfat i liter vatten. Man kan tillsätta lite diskmedel för att minska ytspänningen så att blandningen bättre tränger in i träet.


Sen finns det olika mosspreparat på marknaden. Dessa tar bort mossan, och sänker jordens ph-värde – alltså har man inte förbättrat förutsättningarna för gräset, snarare försämrat eftersom man tillfört jorden järnsulfat. Jag har köpt en säck järnsulfat till gräsmattan, men har lite funderingar på doseringen. Jag vattnade först med vattenkanna och vanlig stril, men kannan tog slut jäkligt snabbt.


Gräsmattan där jag vattnade är svart nu. Dock så var det inte så mkt grässtrån som växte där såg jag nu när allt annat blev svart. Järnsulfat och järnvitriol - samma sak?


Ett stort sortiment med varierande produkter till lägre priser. När järnsulfatet neutraliseras av syre återgår pH-värdet till neutralt igen. För effektiv behandling av grönytor lös FerroGent i vatten och sprid lösningen med hjälp av en vattenkanna med tillhörande spriddarramp eller stril. Granngårdens gräsmattegödsel mot mossa är ett långtidsverkande, populärt och effektivt gräsgödsel som premierar gräset och motverkar mossa. Det har NPK 10-2-med järnsulfat som höjer pH-värdet i gräsmattan och torkar ut mossan.


Järnsulfat jula

Kan med fördel användas på vår, sommar och höst om det behövs. Av Jula kan man köpa en hel del olika mossmedel billigt. Nedan till vänster ett mossmedel man kan köpa av Jula. Om detta mossmedel : Mossbekämpningsmedlet nummer ett! Vattna ut och sedan svartnar mossan.


Därefter är det viktigt att återställa Ph-värdet, det vill säga den försurning som järnsulfaten orsakar. Gödsla då med Algomin gräsgödsel. Detta ger bättre vinterhärdighet och hjälper gräsmattan att komma igång på våren.


Sprid ut höstgödsel i oktober. Var noga med att kratta gräsmattan innan vintern. Kan det gå ner i vår brunn och förstöra vattnet? Har hun bör vi då lägga ut det på samma dag vi åker från landet så hon inte råkar få i sig något?


Principiellt skulle jag hålla barn, hundar och allt annat borta från ytan där jag spritt kemikalier under ett dygn eller så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg