onsdag 23 mars 2016

Gruppstärkande övningar förskoleklass

Gör inte som jag En tvärtomlek som är lämplig som paus på en lektion. View (Det osynliga) Rutfältet: En samarbetsövning som kräver. Webbkurser, podcast och övningar som stödjer arbetet med att skapa ett främjande och positivt klimat i barn- och elevgrupper. Gratis och fritt att använda. Innan en grupp kan arbeta och lära tillsammans krävs att vi låter eleverna lära känna varandra och att vi ger tid till gruppstärkande övningar.


Gruppstärkande övningar förskoleklass

Trots att det kan kännas som att detta tar tid från viktig kunskapsinlärning, får du och klassen igen det när det senare genom att gruppen kan arbeta mer effektivt tillsammans. Här finns lekar som tränar gruppkänsla, SAMARBETE, uppmärksamhet, samhörighet och empati samtidigt som man lär känna varandra. Hetsjakten på förbättrade skolresultat gör att barn ska göras ”skolmogna” allt tidigare. När förskola och förskoleklass tidigare varit en mjukstart.


Till förskoleklassen kommer barn från olika stadsdelar och samhällen nära Umeå. Vi vill ge barnen en så bra start som möjligt hos oss på Minervaskolan. Det är viktigt att barnen känner sig trygga i sin nya miljö och med sina nya vänner. Vi jobbar därför aktivt med kamratskap och gruppstärkande övningar.


Gruppstärkande övningar förskoleklass

På måndag är det Alla Hjärtans Dag - en dag som inspirerar till mycket kul man kan göra med barnen. De senaste åren har vi låtit dagen växa till en hel vecka som vi kallar för Vänliga Veckan. Då har vi jobbat mycket med relationsstärkande övningar , teambuilding och lite pyssel.


Kooperativt lärande och gruppstärkande övningar Det finns många lekar och samarbetsövningar som hjälper till att bygga upp en bra stämning i klassrummet. Skor zara Gruppstärkande lekar för förskoleklass. Utveckling och beslutsfattande, psykolog, kontaktinformation, de veddesta studier som finns om samverkan tenderar. I leken upptäcker, utforskar och bearbetar barnen de intryck de får från sin omvärld. Och med rörelse och fysisk aktivitet stimuleras utvecklingen av bättre.


Gruppstärkande övningar förskoleklass

För aktiva barn och vuxna som också vill leka! Läs gärna inlägget om gruppstärkande övningar där det finns flera att välja bland! Kom ihåg att alltid ge ett gemensamt mål för grupperna även i dessa övningar som ”Ni är klara när alla kan…” eller ”Ni är klara då alla kan förklara…” så att målet ger ett positivt ömsesidigt beroende i grupperna. Nu närmar vi oss slutat av terminen. De sista veckorna fokuserar vi oss på julen med adventskalender, julpyssel, julbak och julens budskap.


Sista passet varje fredag är eleverna på berget uppdelade i åtta grupper, där vi jobbar med gruppstärkande övningar ”Amigos”. Vid elevers frånvaro var snäll och anmäl på skola 24. Vi vill att alla barn ska få vara i goa grupper där vuxna och unga trivs, känner sig trygga och kan utveckla sin fulla potential. I förskoleklass får den fria leken ta stor plats och här utvecklas kreativitet, social kompetens, motorik mm. Vi arbetar medvetet med språkutveckling utifrån Bornholmsmodellen som innebär att vi genom lekar ökar barnens fonologiska medvetenhet.


I den här boken får du konkreta tips på hur du kan genomföra enkla och gruppstärkande övningar tillsammans med dina elever. Målet med dessa är att eleverna ska känna sig trygga tillsammans, vilket i sin tur gynnar deras lärande. Tsövningar Det här dokumentet består av en tipsbank inne-hållande en sammanställning av olika gruppövningar.


Syf-tet med övningarna är att de skall användas som en me-tod för att skapa trivsel, sammanhållning och förebygga socialt utanförskap. Pröva på den aktuella verksamheten (för att fånga upp och tillvarata intresset). Information om fortsatta träffar (för att skapa nyfikenhet och lust att fortsätta, ge trygghet om vad som kommer).


Vi finns på plats i Sverige och 1andra länder för barnen som har det allra tuffast. Tillsammans kan vi göra världen bättre för dem!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg