torsdag 17 mars 2016

Billig bjudmat

Tusentals erbjudanden varje dag. Festmat behöver inte vara dyr för att bli lyxig, handla smart och planera dina inköp så kan du gott och väl servera en riktigt snygg festmåltid utan att spendera hela matkassan. Här har vi samlat massor med förslag på billiga huvudrätter som passar finfint till festen, välj bland kyckling, sallader, pajer och mycket annat!


Varför inte bjuda in till knytkalas? En grillfest där du står för goda tillbehör och gästerna tar med egen dricka och något att lägga på grillen. Billigt , mysigt och avslappnat! Läs vidare för recepttips på goda bröd och bra budgeträtter!


Ett förråd av bönor, linser och ärtor är också toppen när du vill äta billigt. Husmanskost är ofta billig också, prova raggmunk med fläsk eller fläsklägg med rotmos till exempel! Här hittar du recept på billig och god mat som även passar bra att ta med i lunchlådan. Här kommer en billig och enkel meny för hela veckan.


Billig bjudmat

Och det bästa av allt - rätterna tar endast minuter att laga! Alla pratar om pulled pork. Men det många inte vet om är att det både är väldigt billigt och otroligt enkelt att göra. Det tar lite ti visst, men.


Bloggaren Susanne Histrup tipsar här om snabb och enkel bjudmat med hög imponeringsfaktor. Lättlagat och perfekt för alla slags fester och mingel! Soppa i shotsglas Tillagningstid: min. Färdigköpt Kelda Sparrissoppa som man värmer. Häll upp i mindre glas.


Nör dottern fyller år tänkte vi bjuda på lite mat, och det blir nog ungefär gäster. Funderar på att bjuda på potatissallad och marinerad kyckling, långpannebröd och lite melon och ananas. Potatisalladen är grymt god och billig.


Blanda kokt potatis med en dressing gjord på vitvinsvinäger, olja, dijonsenap, salt och peppar. Efter jul brukar julskinkan vara billig och ett riktigt fynd. Har du sedan ett paket saffran liggandes är menyn given. Den här rätten är också god bjudmat på Påskafton, kanske läge att frysa in en skinka om du har stor frys. Sellerisallad och saffranssås.


Billig bjudmat

Ingredienser: kg skinka, kokt, rimmad Till. Enkel bjudmat för helgen. Foto: Ulrika Pousette. Stressa ner och gör det enkelt. Här är sex smarta festmiddagar.


Att laga mat till många gäster kan vara stressigt. Men det finns maträtter som blir lika goda om du har förberett dem dagen innan. Hitta inspiration till billig vardagsmat som dessutom smakar riktigt gott!


Lastbil med lastväxlarflak och grävmaskin flygplats sälen destinationer 7kr. Soppa, paj, rostade rotsaker i ugnen med något gott till. Tsatsiki med gott bröd att dippa i, det var det första jag kom på :) Langos är annars toppenbra och lite annorlunda bjudmat ! Recept på goda och enkla huvudrätter och varmrätter att servera till fest. Många recept med bilder. Såser med matyoghurt som bas är enkelt, billigt och lättlagat till många.


En kall sås smaksatt med lite pressad vitlök, olivolja, honung, citronsaft samt hackad persilja eller annan valfri smaksättare som ajvar, mango chutney eller curry. Du kan också ta gräddfil och blanda till gräddfilssås med olika smaksättningar. Sätt lite guldkant på din helgmiddag eller lyxa till festmiddagen!


Billig bjudmat

Oavsett om det är vardag, helg eller fest kan man enkelt laga något festligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg