tisdag 29 mars 2016

Bilder gratis att använda

Allt material publiceras under Pixabays licens, vilket gör det tryggt att använda det utan att behöva be om tillåtelse eller ange konstnärens namn - även i kommersiella syften. Upptäck den bästa källan för gratis bilder och videos. Hitta bilder med Natur. Kostnadsfritt för kommersiellt bruk.


Att hämta bilder från internet utan tillstånd är olagligt, men det finns lyckligtvis lagliga gratisalternativ. Du kan hitta en rad fantastiska bildbanker med miljontals bilder som du får använda helt utan kostnad.

Det går med andra ord använda dem när du exempelvis jobbar med sajter, bloggar, broschyrer eller tidningar. Att hitta gratis bilder till sin blogg eller till sina sociala medier är tidskrävande. Förutom att det ställs högre och högre krav på att bilderna ska vara snygga behöver storleken dessutom vara anpassad för sociala medier.


Nu har världens största bildleverantör en lösning på problemet. Getty images har genom ett nytt verktyg gjort det möjligt för icke-kommersiella användare att använda över miljoner foton - helt gratis. Villkoret för att man använder en speciell länkkod så att bilden bäddas in i blogginlägget eller till exempel en tweet. Det finns faktiskt gratis bilder , fria bilder utan copyright, att hämta på nätet.


Bilder som du får använda på din hemsida utan att behöva köpa rättigheterna till dem.

Här nedanför har jag listat några ställen du kan hitta fria bilder som du får använda även för kommersiellt bruk. VAD FÅR DU GÖRA MED BILDERNA DU HÄMTAT GRATIS ? Creative Commons (CC) är licenstyp som gör det möjligt för dig att använda bilder med godkännande av upphovsmannen. Fotoakuten ett bildarkiv med tusentals snygga gratis bilder att använda både kommersiellt och privat på, bloggen, hemsidan, skolarbete eller i trycksak.


Det är mycket bra att ha tillgång till gratis bilder när du snabbt vill visa något om du inte själv har de bilder du behöver. Men gratis bilder finns väl överallt på internet, säger du kanske … Ja visst är det så, men om du vill använda en speciell bild inom en viss kategori finns det en klar risk att. Gratis bilder på internet. Du har ju faktiskt fått den helt gratis.


Här är bra sajter där du hittar fria bilder att använda : 1. Letar du efter riktigt snygga högupplösta bilder på natur och omgivningar är Unsplash sidan för dig. Getrefe är en samlingssida med gratis bilder från bildbanker online. De flesta av bilder har teknik som röd trå men det finns såklart andra bilder också. Bilderna är gratis att använda fritt för både privat och kommersiellt bruk.


Du kan även sälja dina bilder på denna sidan och få betalt för de bilder som säljs online. En grym samling av gratis bilder på nätet, som du fritt får ändra och använda som du vill! Fantastiskt fina matbilder som är fria att använda på bloggen.


Pexels samlar gratis bilder att använda på bloggen från olika sajter. En bra sökmotor och snyggt utbud!

Samtliga bilder är helt gratis att använda enligt CC0. Det finns olika direktiv hur bilder under licensen får användas , om den får ändras eller användas kommersiellt. Picture Frog är en mycket bra bildbank med gratis bilder som du fritt kan använda på dina hemsidor.


Gillar du lite annorlunda och artistiska foto? Då är Designer Pics bildbanken för. Dags att hitta gratis bilder på nätet!


Nu när du vet varför du ska använda bilder , hur du får använda dem och hur du effektiviserar din bildjakt är det verkligen dags för det verkligt väsentliga i denna artikel: Listan på ställen där du hittar gratis bilder till din hemsida eller blogg. Här har jag samlat fem hemsidor som du kan ladda ner bilder ifrån och använda helt gratis. Det bästa av allt är att det finns hundratusentals bilder som du fritt får redigera och använda både privat och kommersiellt. Detta gör du genom att använda det avancerade sökfiltret som kallas Användningsrättigheter.


Själv använder jag ofta Pixabay och når bilderna direkt i editorn via wordpresstillägget Pixabay Images. Ganska bra sökmotor på svenska. Allt innehåll släpps under Creative Commons CCO, vilket gör det säkert att använda utan att fråga om lov eller att tilskriva skaparen – även för kommersiella ändamål.


För att verkligen vara säker på att en bild du hittar här får användas bör du klicka vidare till sidan där den ligger och se efter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg