måndag 7 mars 2016

Curacao fakta

Boka hotell i Curacao idag. Spara upp till med Agoda! Curacao har ett tropiskt klimat som är varmt året runt. Dykare har länge lockats till Curaçao.


Oavsett om du söker avancerade dykupplevelser eller en lugn snorkeltur kan du hitta det här. Naturligtvis lockar också stränderna.

Den fina sanden och det lugna vattnet gör det perfekt för barn. Utforska också Willemstad som är Curaçaos huvudstad. Fakta och bra att veta om Curaçao.


Allt du behöver veta om språk, valuta, tidsskillna pass och visuminformation för Curaçao. Reser du till Curacao kan du förboka hyrbil genom oss. I Curacao förflyttar du dig bäst till fots, med bil, taxi eller lokalbuss.


Hyrbil rekommenderas för de dagar då du vill upptäcka andra delar av Curacaos omkringliggande stränder eller sevärdheter. Alla tre öar har kristen tro som sin grund.

Dock finns det en utbrett större skala katoliker på framför allt Curaçao. När du bokar din resa har du betalat flygskatt när du åker över Atlanten till ABC-Öarna och hem igen från dessa öar. Huvudstaden i Curacao är Willemstad och man använder Antiller gulden (ANG) som valuta i Curacao. Landet Curacao är tillhör världsdelen NA.


För att se fler detaljer på kartan över Curacao kan du klicka på kartan och flytta runt med muspekaren samt zooma in och ut genom att hålla in CTRL på tangentbordet och scrolla med musen. Nederländska antilles men är nu för tiden ett eget självstyrt land. Den största delen av vattenförsörjningen kommer från en stor destilleringsanläggning på sydkusten. Det finns även några saltdammar på ön.


Curaçao är en torr ö med endast 5mm regn per år. Den livliga huvudorten i Curacao är ett välkomnande och muntert resmål med två klart avgränsade historiska stadsdelar som delas av den förtjusande St. Punda är platsen med de prydliga och smala gatorna med mängder av butiker och museer. Som Amsterdam i tropikerna, typ.


Inte riktigt, men faktum är att arkitekturen har slående likheter med den nederländska. Inte så överraskande med tanke på öns historia, men otroligt njutbart att se på och vistas i. Som den tropiska pärla denna ö är, finns det naturligtvis mängder med stränder i toppklass. Så till skillnad från karibiska grannöarna, drabbas aldrig Curacao av tropiska orkaner.


På Curacao upplever du natur, ett härligt folk, spännande mat. Och här finns stranden du drömt om.

Hit åker man på charter, men slipper charterkänsla. Den enda anslutningen till Europa är via Amsterdam. Flygplatsen går under namnet Flamingo Airport och ligger precis i anslutning till huvudstaden Kralendijk.


Flygtiden från Amsterdam är strax över timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg