måndag 1 juli 2019

Vad händer när en kristen dör

Då det gäller vad som händer med vårt jag, vårt medvetande, när vi dör - vad vi upplever (om vi upplever något alls) efter det att hjärtat har stannat och hjärnan har slutat att fungera - så ger inte bibeln något klart och tydligt svar på den frågan. Har någon i din närhet nyligen dött ? Här är ändå kort om vad kristna tror om det som händer efter döden. Det vi säger om döden och livet efter döden är inte exakt vetande, utan det handlar om bildspråk, om hur vi uppfattar Bibelns berättelser om döden.


Vi kan inte veta, men vi tror och hoppas. Sedan får vi se, den dagen när vi.

Efter döden väntar en evig himmel - eller ett evigt helvete. För många handlar rädslan att dö om rädslan för det okända. Vad händer när vi dör ? Hamnar vi i himlen, reinkarneras vi till ett djur, är det slutet på allt eller blir vi omprogrammerade? Det finns många teorier och vad som inträffar och vi har tagit oss en titt på av dessa! En fjärden är att människan inte återföds till jorden, utan blir en del av den Gudomliga kraften Brahman.


Inom buddhismen tror de att det kan hända två saker med människan när hen dör. En sak är att människan föds om och om igen till nya liv på jorden. Det kan vara växter, djur men också en ny människa.

Inom hinduismen finns flera olika svar och tankar om vad som händer efter döden. En tanke är att människan återföds till ett nytt liv på jorden. En andra tanke är att det finns himlar och andra platser som man kan hamna i under en ti innan man sedan återvänder till jorden igen.


VAD HÄNDER NÄR VI DÖR ? Hjärnforskaren förklarar: Så fungerar en nära-döden-upplevelse - Malou Efter tio (TV4). De äldsta kristna såg på döden som en skilsmässa mellan själ och kropp. Man tror att man efter döden, om man tagit emot Jesus och dött i tron på Kristus, får inträda i. De som levt syndiga liv kommer enligt kristen tro att hamna i helvetet, den.


Jag vet att någon har frågat förut vad som händer efter döden enligt en kristen. Alla ska vi en dag dö , det går inte att göra något åt. Men vad som händer det där sista ögonblicket innan en somnar in vet en inte speciellt mycket om. Aftonbladet har pratat med en läkare och professor som har svaret. När en människa dör händer något i rummet som den döde befinner sig i. Samlad information om vad du behöver tänka på när en anhörig dör.


Till exempel dödsfallsintyg, bouppteckning och att deklarera dödsboet. Det har du säkert undrat över någon gång. Fram tills nu har man inte vetat exakt vad som händer med hjärnan när någon dör.


Nu har forskare har upptäckt att en persons medvetande fortsätter att vara aktivt – även efter att man har dött , skriver New York post.

En del menar att när vi dör så sover vi, medan vi väntar på en uppståndelse. Andra menar att vi kommer direkt till himlen. Här går meningar isär om ifall det är anden eller själen som kommer till himlen.


Och kroppen, kommer den att vara som en vanlig kropp igen, som inte åldras, eller blir den helt annorlunda? I sitt arbete pratar hon mer om döden än de flesta. Och hon har funderat mycket över vad hon tror händer när livet tar slut.


En dag kommer jag att vara död och borta. Då lever inte den här kroppen och det här medvetandet längre. Men jag tror att något av mig blir en del av en annan värld och fortsätter att leva kvar i evigheten. En svepningsskjorta följer i vissa fall med när man köper en kista men många väljer att ha egna kläder, en pyjamas eller nattskjorta, kostym eller klänning. Oavsett om döden kommer plötsligt eller är vänta är vi oftast oförberedda på den närmaste tiden efter.


Det händer inget speciellt med dem. Med det menar jag att de kommer till efterlivet,till den andra sidan precis som alla andra som dör. Givetvis kan inte alla tänkbara situationer gås igenom men förhoppningsvis kan detta hjälpa anhöriga att orientera sig i en svår tid. Enligt några gnostiska riktningar korsfästes Jesus aldrig, hade inte en fysisk kropp, och dog aldrig. Istället återvände han till Gud.


Unitarismen ser Jesus som en av Gud utvald människa, och endast människa, och inte av gudomligt ursprung.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg