torsdag 3 maj 2018

Bästa filmerna 2015

Bästa filmerna 2015

Inte minst för svensk film med titlar som Efterskalv, Tjuvheder och Min lilla syster. Vilka var de bästa filmerna ? Alicia Vikander slog igenom på allvar (välförtjänt!) med fem filmer ute. Coolast var ändå Ex Machina om en robot som försöker förstå sig på oss människor.


Alex Garlands briljanta regidebut är en småskalig sci-fi som ställer de stora frågorna om vår framtid. Har vi missa någon av de bästa filmerna under senare år? Givetvis håller vi vår lista med årets bästa filmer uppdaterad så att du som läsare alltid ska vara informerad om vilka filmer som är värda att ta sig an. Tycker du att vi har missat någon pärla eller är det.


Sveriges ledande webbsajter, tidningar, tidskrifter och filmbloggar. Grafik: Så stora är filmhistoriens monster – på riktigt! Filmskaparna har riktat kameran mot grupper i samhällets utkant, de bortglömda och utstötta, de som lever med fördomar och andras blickar på sig.


Filmerna visar på mångfalden i ett Sverige som är mer än cis, straight, vit medelklass, och med mycket kärlek och respekt väcker de förståelse och empati. I denna artikel listar vi årets höjdpunkter! Filmen kretsar kring fyra olika handlingar där vi bland många andra karaktärer får följa torpederna Vincent och Jules, briljant gestaltade av John Travolta och Samuel L. Nästan filmer fick en fyra eller mer som betyg och de allra bästa filmerna med bäst betyg hittar du längst ner.


Kanadensiske regissören Denis Villeneuve har tidigare hamnat högt på våra årslistor med thrillers som Sicario och Prisoners. Leranimation av supersnillen! Carol” Årets bästa film kom sent. Så vackert av Todd Haynes, om förbjuden kärlek mellan två kvinnor. Min lilla syster” Fantastiskt skådespel av unga begåvningar i Sanna Lenkens tonsäkra film om systerskap, ätstörningar och destruktiva kroppsideal.


Bästa filmerna 2015

Här är de bästa utländska filmerna från året, enligt Expressens recensent Maria Brander. Och årets fem kalkonfilmer. Ett par av deras absolut bästa är Annihilation med Natalie Portman och den interaktiva Black Mirror- filmen Bandersnatch. En pratsam legosoldat med sjuk humor utsätts för ett galet experiment som ger honom övernaturliga krafter och ett intensivt hämndbegär. Betyg på: The Revenant.


Grundaren Rudolf Wall lär ha satt dit den med tanken. Vi väntar spänt på bland annat A Simple Favor, Fantastic Beasts och Mortal Engines. Marvels bästa film hittills. Vi visar och ger dig direktlänkar. Netflix utbud av filmer är enormt.


Vad är inte bättre än att sätta sig tillbaka och se en bra film , nu när höstmörkret omger oss. Filmen premiärvisades på biografen Astoria i Stockholm och kammade hem tre Guldbaggar, bland annat för bästa film och bästa regi. Nyckeln till frihet handlar om Andy som döms för mordet på sin fru och i fängelset möter fixaren Red. Ulf Malmros växlade upp och levererade sin bästa film hittills, samtidigt som Michael Nyqvist fick visa upp oanade komiska talanger och driva lite med sitt eget skrå.


Hobbit: Femhäraslaget. Underhållet av denna sajt är beroende av annonser och premiummedlemskap. Om du vill slippa annonser är du välkommen att teckna ett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg