tisdag 8 maj 2018

Riv hindren – riktlinjer för tillgänglighet

Riv hindren – riktlinjer för tillgänglighet

Målgrupper för trycksakerna är ledningsgrupper, personalansvariga, informatörer samt lokalansvariga. Här kan även riktlinjerna i sin helhet laddas ned. Riktlinjer för tillgänglighet – Policy för tillgänglighet i offentlig förvaltning.


Riv hindren – riktlinjer för tillgänglighet

Grundläggande begrepp. I Myndigheten för delaktighets. RIV HNID RIV HINID Handisam – Myndigheten för handikappolitisk samordning har regeringens uppdrag att verka samordnande och pådrivande i svensk funktionshin derspolitik. Handisam påskyndar utvecklingen mot ett samhälle där alla kan delta jämlikt oavsett funktions förmåga.


Eftersom det finns invånare som skulle hindras att komma in i verksamheter med dörrar med ett fritt passagemått på m har VGR valt att öka det gröna måttet med m. För att digital teknik ska göra det möjligt att självständigt kunna ta del av information, få tillgång till olika former av samhällsservice och delta fullt ut i samhället krävs en medvetenhet om digitaliseringens utmaningar. Det visar Myndigheten för delaktighets rapport Från digital teknik till digitalisering. Trafikverket verkar för en grundläggande tillgänglighet i den interregionala kollektiva persontrafiken genom bland annat upphandling av trafik.


En grundläggande princip i webbriktlinjerna är tillgänglighet. Västra Götalandsregionen, Stockholms läns landsting, Hallandsregionen och Landstinget i Jönköpings län. Handlingsplanen bygger också på de riktlinjer för tillgänglighet som är framtagna av Myndigheten för delaktighet. Locum AB, Region Hallan Landstinget Kronoberg och Landstinget i Jönköpings län.


Posts Tagged: Handisam. With Comments - fysisk tillgänglighet , mf tillgänglighet. Här hittar ni sidan för öppna jämförelser. Myndigheterna ska särskilt verka för att den egna verksamheten, informationen och lokalerna är tillgängliga för personer med funktionsnedsättning. Tillgänglighet Tillgänglighet innebär att man självständigt kan nå mål-punkter i samhället.


För att skapa full delaktighet i samhällslivet och jämlikhet i levnadsvillkor för personer med funktionsnedsättning ska myndigheterna identifiera och undanröja hindren. Funktionshinderperspektivet är en strategi för att riva hinder. De riktar sig mot statliga myndigheter men de är användbara även av andra organisationer. Det finns riktlinjer för språk och utformning av. Juridiska krav på tillgänglighet.


Höga förväntningar på offentlig sektor. Offentliga sektorn har ett särskilt ansvar för tillgänglighet eftersom det är en del av arbetet med att säkerställa mänskliga rättigheter. Fysisk tillgänglighet. Locums riktlinjer för fysisk tillgänglighet är gemensamt framtagen genom samarbete med landsting och regioner inom Program för teknisk standar PTS. Samtliga dokument är ett stöd och ska användas vid ny-, om- och tillbyggnader.


Riv hindren – riktlinjer för tillgänglighet

HandisaRiktlinjer om tillgänglighet Riv Hindren inklusive öRRdnInG fördjupningsblad. RIKTLINJER FÖR TILLGÄNGLIGHET RIV HINDREN. Riv hindren , som ges ut av Myndigheten för delaktighet. Aktiviteterna i handlingsplanen utgår från den ordinarie verksamheten och befintliga arbetssätt. Hur er organisation blir mer tillgänglig för personer med funktionsnedsättning.


Perspektivet innebär att i all planering och i allt genomförande utgå ifrån att människor är olika och har olika förutsättningar, behov och önskemål. Det som är bra för alla är nödvändigt för några. Sveriges förenade studentkårer.


De riktlinjerna representerar de grundläggande målen som utvecklare ska jobba mot för att göra innehåll mer tillgängligt för användare med. Målet är att alla, oavsett funktionsförmåga, ska kunna vara delaktiga i samhället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg