torsdag 31 maj 2018

Bipolär medicin utan viktökning

Nå dina mål med rätt produkter. Här hittar du kampanjprodukterna! Förbättra ditt högskoleprovresultat och kom in på läkarprogrammet. Medicin utan viktökning ? Utreds för borderline men skriver här då det ofta är samma mediciner.


Bipolär medicin utan viktökning

Viktökning är ett vanligt problem för människor på bipolära mediciner. Lär dig vilka läkemedel har denna olycklig bieffekt och hur du kan hålla din vikt under kontroll. Själv gick jag upp ca 4-kg på mycket kort tid med den medicinen , och jag har läst om andra som har gått upp mycket mer. Om du inte har varit inne på forum för bipolära än så gå in där och titta. Vilken bipolär medicin har minst risk för viktökning ? Min dotter är mycket upprörd av viktökning och är så deprimerad av det som hon har varit av bipolären själv.


Hon har även övervägt att återgå till att vara en cutter. Biverkningar som viktökning är ett mycket viktigt problem, särskilt för ungdomar. Jag behöver lite hjälp. För vissa räcker det med en enda medicin , för andra kan flera behöva att kombineras. Denna medicinering är ofta livslång.


En stämningsstabiliserande medicin tillsammans med ett sunt leverna är grunden för att nå en balans, förhoppningvis slippa eller åtminstone lindra depressiva tillstånd och även hypomaniska. För många räcker inte en stämningsstabiliserande utan det krävs flera mediciner (förutom litium tar jag två mediciner till, jag är bipolär 1). De ser ofta mer än man tror. Har man misstankar om att man är bipolär är det viktigt att få kontakt med en psykiater, som gör en utredning.


Man behöver medicin för att kunna fungera, när man har bipolär sjukdom. Det är inget som går över eller kan pratas bort. Utan medicin förvärras symtomen. Det är viktigt att vara medveten om att vissa behandlingar av bipolär sjukdom ökar risken för viktökning och fetma, så en fettsnål kost, rik på färska grönsaker, fet fisk och fullkornsprodukter är att rekommendera. Lär dig vilka droger som har denna olyckliga bieffekt och hur du kan hålla din vikt under kontroll.


Bipolär medicin utan viktökning

I vintras fick jag diagnosen bipolär , ospecificerad men det lutar åt 2. Detta är viktigt eftersom, som nämnt ovan, patienterna är mindre benägna att ta sina mediciner om de upplever att de kommer gå upp i vikt. Klassiska antipsykotiska mediciner tenderar att orsaka större. Humörsvängningarna vid bipolär sjkd. Självklart är en hälsosam kosthållning någonting att sträva efter, oavsett om du har bipolär sjukdom eller inte. Sjukdomen avslöjar sig ibland när hypomani eller mani uppträder under pågående antidepressiv behandling (detta uppfattas inte som biverkan av behandlingen utan som att en bipolär sjukdom avtäckts).


Topimax är inte bättre än placebo på något bipolärt tillstånd eller på att förebygga något. Det finns fall där den har hjälpt, men detta är något man provar när inget annat har fungerat. Men det är nog den enda bipolära mediciner som de flesta går ner i vikt av. I genomsnitt drabbas personer utan stämningsstabiliserande behandling av fyra affektiva episoder under tio år. Etiologi Etiologin till bipolär sjukdom är inte känd.


Bipolär sjukdom har betydande inslag av ärftlighet. Uppskattningsvis är det genetiska bidraget till bipolär sjukdom 54–6.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg