torsdag 10 maj 2018

Thailändska räkor recept

Alla dessa recept har gemensamt att de har inspiration från Thailand och räkor som en av flera goda ingredienser. Räkorna blandas ner sist, i och med att de är förkokta ska de bara bli genomvarma. Spännande smaker att utforska tillsammans med exempelvis kyckling, fisk eller skaldjur. Här hittar du recept på thaimat som är lättare att laga än man kan tro. Det thailändska köket består i stort sett av kött, fisk, grönsaker och skaldjur.


Deras matlagningstekniker samt kryddor är en kombination från en rad av olika länder men det är deras harmoni i matlagningen som gör thailändsk mat så populärt som det är.

Ett gott thailändsk vegetariskt vårrullrecept som fyller med grönsaker och smak, detta recept är överraskande lätt att göra. Rullarna kan också göras med baby räkor och göra en stor aptitretare eller festmat. Få lite hjälp med att rulla från dina barn eller gäster och du kommer att krossa på dessa läckra vårrullar på nolltid.


Hittar du inte vårrulleplattor kan du ersätta dem med dubbel filodeg skuren i lika stora rutor. Vårrullar med räkor Vårrullar med räkor , grönsaker, nudlar och svamp serverade med sweet hot chili sås och ev. Gott som förrätt, tilltugg eller lätt lunch.


Thailändska vårrullar Gott som tilltugg eller förrätt. Röd curry, citrongräs, ingefära och kokosmjölk gör den här thailändska fiskgrytan till en härlig, krämig och het favorit.

Har du ett recept som du vill dela med dig av och få publiserat, så tar vi tacksamt emot detta. Ditt namn kommer att stå som källa om du vill det. Skagenröra, räkcocktail, räksalla räksoppa och räkspett är några goda rätter med räkor. Här är WWF fiskguide - svenska västkusräkor i skrivande stund ok.


Undvik jätteräkor och tigerräkor - man kan dock hitta miljömärkta ASC jätteräkor. För de som älskar Thailands exotiska mat och smaker men som aldrig tidigare har vågat laga läckra thailändska recept hemma är det här det absolut allra bästa alternativet. Vid första blicken kan alla recept på äkta thailändsk mat verka komplicerade och svåra att laga hemma i de svenska köket.


Recept : Lättlagad Thaimat. Pad Thai med jordnötter, fläsk, ägg och räkor - mums! Det är lättare än du tror att laga en välsmakande asiatisk middag.


Här är fem thailändska recept som alla bara tar minuter att fixa! Bli en mästare på att laga en av Thailands klassiska rätter. Med en matberedare eller mixer gör du lätt dessa goda fiskbullar. Foto: Hans-Ove Ohlsson Okänd.


Få kök kan göra räkor som saftiga och underbara smaker som thailändska , och dessa recept bevisar det. Hitta din favorit bland våra recept på thaimat. Prova en till middag ikväll.

Låt räkorna rinna av ordentligt och blanda marinaden. Lägg i räkorna och marinera över natten. Ta upp räkorna och låt marinaden droppa av lite grann. Hetta upp en wokpanna.


Ha i lite olja, värm räkorna hastigt, någon minut, och servera genast med aioli eller citron majonäs, vitlöksbröd eller bara som de är!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg