onsdag 30 maj 2018

Vad heter hinduisk präst

Marknadens största utbud av roliga prylar. Snabb leverans och grymma priser! Det är inte Indien utan Nepal som är världens mest hinduiska land med procent av befolkningen.


Av tabellen nedan framgår även att utanför den indiska subkontinenten och Indiska oceanen finns hinduiska enklaver i Karibien och Mellanamerika, Sydafrika och i USA. I den tidiga hinduismen - fram till ca 3f.

Brahminerna har under många århundraden haft ett mycket stor inflytande i det indiska samhället. Under medeltiden kom prästen allt mer att ses som en offerpräst då han frambar mässans offer, och man gjorde inte så stor skillnad mellan biskop och präst , biskop blev snarare en variant av prästämbetet, och det förekom att påven gav dispenser till präster att förrätta ordinationer. Svar på allt är ett community-baserat forum där medlemmar kan ställa frågor om vad som helst. Vi har samlat många år av kunskap och publicerar nu detta för alla att ta del av.


Vad kallas en muslimsk präst? Vi tycker att det låter bra att man inte måste leva efter de vad som står i de olika skrifterna. Om man inte riktigt vet hur man vill leva så kan man läsa några av de heliga skrifterna och få idéer om hur man vill och kan leva.

Om man är religiöst kristen så ska man ju leva efter vad som står i bibeln. Nunnor som verkar utanför klostret har antingen nunnedok eller inte, beroende på sysslor och vad orden föreskriver. Innan de avlägger sina löften har noviserna vita dok. Skapa konto med e-post.


Fyll i din e-postadress och ett valfritt lösenord för att skapa ett konto. Du kan sedan börja spar ord i egna listor direkt. På 800-talet levde en teolog som hette Shankara, som lyckades ”sy ihop” de många och spretiga hinduistiska traditionerna till en mer sammanhängande religion. Han menade att trots olika krokiga vägar så strävade alla indiska traditioner mot det gemensamma målet: Moksha.


Många av Shankaras tankar känns igen i dagens hinduism. Det fanns också en evangelist som hette Filippos, som hade fyra döttrar med profetisk gåva (Apostlagärningarna 21:8–9). Vid den Helige Andes utgjutande på den första Pingstdagen, kom den Helige Ande nära alla de troende. Aposteln Paulus beskriver hur profetians gåva är något som vilken kristen som helst kan få. Din rådgivare förmedlar kontakt med prästen.


Du och prästen kommer tillsammans fram till hur begravningsgudstjänsten ska utformas, t ex vilka psalmer som ska vara med. Ni samtalar även om vad som ska sägas i prästens tal om den avlidne.

Hon är en populär hinduisk gudinna. I den hinduiska traditionen har hon ingen självständig identitet, utan är alltid knuten till sin make Shiva. I vissa texter ses gudinnan Kali som en form av Parvati.


Judarna har inte präster som vi har. Vad heter judarnas präster ? Istället har de visa män som har läst de heliga skrifterna och kan väldigt mycket om dem. Dessa heliga män kallas för rabbiner. Hur ser judarnas ”kyrkor” ut?


En judisk samlingslokal kallas synagoga. Templen är den plats gudarna bor på. Inne i de större templen arbetar präster med att hålla rent och snyggt.


De tänder ljus, antänder rökelse, plockar bort gamla offer så de inte börjar ruttna och tvättar av gudabilderna. Allt detta sker även om ingen kommer och besöker gudarna. Start studying Hinduism.


Learn vocabulary, terms, and more with flashcards, games, and other study tools.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg