fredag 4 maj 2018

Blondinbella gravid vecka 33

Få en ökad förståelse av barnets utveckling i magen. En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Hur mår jag då i vecka ? Jag är väldigt känslig just nu.


Gråt och lycka ligger väldigt nära så varannan stund får jag lyckorus och varannan stund så kommer det tårar och jag är ledsen.

Försöker att inte ta mig själv på så stort allvar, det blir bäst så. Gravid vecka – barnets utveckling. När du är gravid i vecka så har barnet vanligtvis uppnått en vikt som är något över halva födelsevikten. Runt vecka så har även din fostervattenmängd nått sitt tak och det finns nu mer barn än vätska i livmodern.


Blondinbella bestämde sig för att medverka i serien gravid vecka för vecka precis som Dessie och Katrin gjorde. Nu har första avsnittet med Blondinbella kommit ut och ni kan se avsnittet här under. Hon är nu i vecka och i detta avsnittet så laddar hon ner första appen för gravid och berättar vilka saker som stämmer in på henne.

För tidigt födda barn behöver särskild vård de första veckorna. De kan behöva hjälp med andningen. Barnmorskan mäter magen på dig som är gravid. Måttet visar hur fostret växer. Bebisens hjärna fortsätter sin fantastiska utveckling.


Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Barnet när du är gravid i vecka 38. Nu har Blondinbella äntligen bekräftat för läsarna att hon är gravid igen.


Hon är i vecka tolv och därför också anledningen till att hon inte skrivit något om detta förens nu. Hon erkänner nu också för läsarna att hon använde appen för att kunna bli med barn och inte för att skydda sig från att bli med barn som hon skrivit i bloggen innan. Nu väger fostret ungefär kilogram och är cirka centimeter långt. Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Nu har det ju redan hunnit gå en vecka till…igen!


Jo, hur var förra veckan nudå? Jag känner att det händer massor nu, i kroppen men också i sinnet, nedräkningen har på något sätt börjat. I vecka växer barnet i snabb takt och det börjar bli trångt i magen.

Däremot ökar trycket neråt på grund av att barnets huvud pressar i den riktningen och stickande känslor i bäckenet kan uppstå. Nu är Blondinbella inne i vecka och här är det senaste avsnittet av gravid vecka för vecka. Kolla vilken vecka det är och räkna om datum till veckonummer på Veckonr. Det börjar bli ont om utrymmer i livmodern men barnet har kanske redan lagt sig med huvudet neråt och kommer ligga kvar så fram till förlossningen.


Varje dag har varit en kamp, jag har lyckats de flesta dagar men inte alla. Idag blev det några timmar på kontoret samt möten. Jag hann med en promenad också i dagsljuset innan det var dags att hämta barnen. Vi har lagat mat, badat och myst framför en film.


Barnveckorna är också lättare än barnfria veckor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg