fredag 11 maj 2018

Normal portion i gram

Normal portion i gram

Väldigt bra priser på vitvaror hos Bygghemma. Välkommen med din beställning i vår onlinebutik redan idag. Stort utbud av trädgårdsprodukter. Se aktuella rabatt kampanjer här! Se alla kampanjer vi har just nu!


Normal portion i gram

Nytt sortiment från toppmärken på Stylight. Shoppa varumärket till kampanjpris! Det är svårt att säga hur mycket som är en normal portion , men ska man uppskatta det kan det handla om cirka 1g kyckling, ägg, kött, fisk och skaldjur.


Här kan du se hur mycket en portion egentligen är och inte minst hur du ska justera den upp och ner, beroende på om du vill gå ner i vikt, bygga muskler eller bara vill vara hälsosam. Många äter för stora portioner. I samband med den här artikeln gjorde vi en rundfrågning för att komma fram till hur stor en ” normal ” portion pasta. Inköpsmängd per portion , gram. Färskt, rimmat och djupfryst kött.


Begreppet portion är ett mycket subjektivt mått som alla har sin egen uppfattning om. I och med att den normala portionen hela tiden växer kan det vara svårt att uppskatta hur mycket en rimlig portionsstorlek egentligen är, och att hålla sig till den mängden. Gärna mått i deciliter för jag tycker inte att jag får kläm på mått som en handflata eller en knytnäve.


Hur många gram är en portion ? Dessutom blir en normal portion mindre när man drar ner på kalorierna (som man gör i VK). Vi vet inte vad som är en normal portion. Det viktigaste som jag tycker att det här lilla klippet lyfter fram är att vi människor inte har någon som helst. En ” normal portion ” är olika för olika människor.


När du tittar i din matsedel ser du vad som är en lagom portion för dig när du vill gå ner i vikt. Ett riktmärke kan vara 1gram i tillagad vikt. Kolhydrater: Kan vara till exempel potatis, pasta, ris eller bulgur, men välj gärna fullkornsalternativ.


En enkel tumregel är att inte ha mer mat på buffén än 3gram per person, undantaget är potatis och bröd. Vi äter i princip det som serveras vilket är orsaken till att portionernas storlek har ökat och ökat de senaste åren. Köp vitvaror från kända varumärken. Kvalitet till bästa pris hittar du online hos Bygghemma. Det är inget att hymla om.


En normal portion är olika för olika människor. Anledningen är god mat, feta såser och alldeles för mycket unnande och kvällsgotter. Jag har helt tappat vad som är en normal portion och vad jag borde bli mätt på. Jag är inte ute efter en diet och mitt primära mål är inte att gå ner i vikt utan att lära mig äta rätt.


Lunch 5–skivor osötat fullkornsbröd med 40–gram fiskpålägg och gram magert köttpålägg plus ca 3gram grönsaker. Mitt tips för att äta mindre portioner är att ta en mindre tallrik. Har du ingen mindre så kan du köpa en billigt för det här ändamålet.


Normal portion i gram

En liten tallrik gör att det ser ut att vara mer mat än det är och du kommer att bli förvånad över att du ändå blir mätt. Det här gäller när man äter en normalt blandad kost utan mål att minska i vikt, vill man det då kanske man behöver minska lite även om jag tycker gram är ganska lagom för mig. Du kan räkna en portion som dl soppa. Sedan är det förstås olika hur mycket man vill äta :) Några vill ha mindre och andra betydligt mer.


Her kan du se hvad en portion egentlig er og ikke mindst, hvordan du skal justere den op eller ne alt efter om du vil tabe dig, bygge muskler op eller bare vil optimere din sundhed. Mange spiser for store portioner. I forbindelse med denne artikel lavede vi en rundspørge for at finde ud af, hvor stor en ” normal ” portion pasta er.


Tillägg: 1g gäller när man vill ha mycket pasta och lite mindre tillbehör, t ex när vi äter med tomatsås eller så till bara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg