tisdag 29 maj 2018

Hur gammal faktura får man skicka

Hur länge kan man vänta med att skicka en faktura ? Vad gäller i detta fall? Hur lång är preskriptionstiden för att få skicka en faktura till en stiftelse? Man kan inte utfärda påminnelseavgift, dröjsmålsränta eller skicka på inkasso innan betalningsfristen (dagar efter mottagandet av fakturan ) löpt ut.


Däremot kan man skicka direkt till KFM efter detta.

Men de som fattar kundvård gör inte det. Fått inkassokrav på en över tre år gammal faktura. Men om inte så har dom helt enkelt slutat skicka ut fakturor.


Hur går man vidare när kunder inte betalar i tid? Så här gör du – från första påminnelsen till att skicka till inkasso. Då får man använda sig av delgivningsman. Om du inte vill betala (vilket jag inte vill rekommendera då det ju är orätt) behöver du inte göra något.


Får du inte någon faktura inom tre år från det varan levererades eller tjänsten utfördes är fordran preskriberad och kan inte längre göras gällande.

Jag brukar göra rätt för mig, men det brukar inte vara så att jag frivilligt betalar utan en begäran först. Om någon vill ha mina pengar, får de skicka en faktura. Hur lång tid har en näringsidkare på sig att skicka faktura efter fullbordat arbete? Finns någon tidsfrist? När inträder preskription vid utebliven faktura ? Efter ett arbete är färdigställt, hur lång tid kan man dröja med fakturering innan.


Fakturan ser ut på nästan samma sätt som pappersfakturan. Ofta innehåller den mer information eftersom det finns plats för länkar på fakturan till information på företagets hemsida. Välj det som passar ditt företag - Webbaserat och mycket lättanvänt! Störst på webbaserad bokföring.


Enkelt och lättanvänt! Orderbekräftelser och följesedlar. Våra fakturor skickas alltid i efterskott. Om du är ny kund hos oss och ännu inte fått välja faktureringsintervall så kommer fakturan troligtvis två månader efter avtalsstart. Om din faktura har kommit bort och du har en gammal faktura så kan du logga in på Mina sidor och där se ifall vi har skickat den till dig.


SMS- faktura kan du också skicka in en anmälan för via Mina Sidor. E- faktura anmäler du själv via din internetbank.

Fråga: Löneunderlag, lönespecar och andra underlag inför lönekörningar. Får man skicka via mejl eller ska dessa krypteras? Det finns uppdragsavtal mellan företaget och oss som lönekonsulter. Hur långt innan resan kan jag ansöka om provisoriskt pass?


Provisoriskt pass får utfärdas om sökanden har behov av pass omedelbart för en resa och inte hinner få ett vanligt pass. Det finns ingen regel om hur många dagar eller timmar innan resan man kan ansöka om ett provisoriskt pass. Om man krypterar innehållet innan man skickar det så får man ett bra skydd. Dessvärre finns det inte något sätt att göra det om man vill kunna skicka till vem som helst utan förberedelser. Så utgå från att e-post = vykort = läsbart för alla.


Personnummer är inte en i lagens mening känslig uppgift. Han får väl skylla sig själv som inte har ordning på sina papper. Man ska heller inte vara så väldigt rädd för inkasso och kronofogden. De kan ofta inte göra något alls om det finns oklarheter i fallet.


Många gånger slutar det med rättegång, men det är inte många företag som går till rättegång för småsummor. Tänk på att fakturan kan vara betald utan att betalningen har hunnit bli registrerad. Du får ta ut 1kr om det skickas ett inkassokrav och 1kr för upprättande av en. En faktura ska innehålla viss information, klicka på bilden nedan för att se ett exempel på hur det kan se ut.


När du klickar på ett nummer i fakturan får du lära dig mer om just den uppgiften. Du behöver programmet Adobe Reader (kostnadsfritt) för att kunna öppna och läsa dokumentet. Ladda ner Adobe Reader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg