måndag 14 maj 2018

Ibiza högsäsong

Ibiza högsäsong

Ibiza bjuder på en skön blandning av kultur, sevärdheter, shopping och lyx. Reser du charter, flyg eller bokar endast hotell får du alltid vår service på köpet. Hitta billigaste resan här.


Ibiza högsäsong

Ibiza är mest känt för att vara en party-ö. Här finns något för alla. Man behöver inte resa långt från Ibiza stad för att hamna mitt i fruktodlingar och vilda örter, eller på en vit sandstrand där tempot är en tiondel av det i stan. En sak kan man säga säkert om Ibiza : det finns alltid två sidor av ön, konstaterar Nora Johnston, inbiten Ibizaresenär. De flesta turister lämnar aldrig Ibiza stad.


Under högsäsong kan det vara mycket svårt att hitta prisvärt boende. På Ibiza råder ett typiskt medelhavsklimat med varma och torra somrar samt våta och milda vintrar. Ving har flera resmål på ön: Ibiza sta Playa d´en Bossa, San Antonio och Santa Eulalia. Föredrar du värme, sol och bad passar högsäsongen - juli och augusti - perfekt, med en medeltemperatur på knappt grader mitt på dagen.


De har också en hel guidebok till hemliga stränder (The secret beaches of Ibiza ) med detaljerade kartor samt en förteckning med en skala 1–på vilken strand som passar bäst för hångel, simning, solba dykning och snorkling. Ibiza har milda vintrar och varma somrar. Högsäsongen är under sommarmånaderna.


Vill man upptäcka ön utanför de större orterna rekommenderas hyrbil, annars kan man förlita sig på busstrafiken. Taxi är billigt men kan vara svårt att få tag på under högsäsong. Observera att det är högsäsong på Ibiza mellan maj och oktober och önskar man hyra bil under denna period bör man göra det i god tid före avresa.


Var även noggrann med att inte säga ja till extraförsäkringar som redan ingår i hyrbilsavtalet. Välj Ibiza stad eller om du vill ha lugnt Santa Eulauria. På högsäsongen kan det bli mycket turistfestande även inne i Ibiza stad. Nära till staden, men lugnare, är Figueretes (se bild th). Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa.


Fantastiska Erbjudanden i Ibiza. Från hamnen tog vi en taxi till Pacha – kanske den mest klassiska av alla klubbar på Ibiza. Fem dansgolv, stor takterrass och här spelar under högsäsong dj’s som David Guetta och Avicii. Ikväll klubben Insane. I sommar kan du flyga direkt med SAS till sommarens bästa partyö: Ibiza.


Ibiza högsäsong

Från och med juni öppnar SAS en direktlinje mellan Stockholm och Ibiza. Varje onsdag under högsäsong (fram till den nionde augusti) kommer SAS att erbjuda avgångar till och från partyön. Ta en dagstur till ön Formentera, känd för sina stränder och klart vatten, med denna rundresa färjan biljett från Ibiza. Samla din snabbspåriga biljett vid ankomsthallen på Ibiza flygplats och planera en dag att utforska sanddyner och stränders orörda skönhet och simma i kristallklart vatten.


I fredags kväll var det på Ocean Drive Hotel, som ligger i Marina Botafoch, den exklusivare delen av Ibiza Sta som det hände. Vanligtvis händer det inte alls under vintermånaderna på Ibiza förutom något private party i någons villa någonstans på ön, men fredagarna på Ocean Drive har verkligen tagit fart. Vintern är aldrig kall här heller, då temperaturen oftast ligger över grader dagtid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg