onsdag 3 augusti 2016

Sann vänskap

Sann vänskap innebär engagemang. Med andra or en god vän känner att han har skyldigheter mot dig och bryr sig uppriktigt om dig. En vänskap kräver naturligtvis hårt arbete och uppoffringar från båda håll. Men det är värt ansträngningen!


Fråga dig själv: ”Är jag villig att ge av mig själv och min tid för mina vänner?

Vår vänskap har genomgått svåra tider, men tro på vår kärlek har hjälpt oss att övervinna dem. Det kanske uppstår en paus, men melodin kommer komma tillbaka och vara starkare, mer energisk och vackrare. Riktig och sann vänskap , att hitta det i vuxen ålder har för mig varit svårt och att behålla vänskapsrelationerna. Att flytta till en ny stad ett nytt län där de flesta redan har en trygg vänskapskrets, som de format sedan de var barn och under sin skolti kan vara svår att bli insläppt i. I det här fallet kan miraklet hittas i handikappade 29-årige Kevan Chandler och hans vänner Tom Troyer, Philip Keller, Benjamin Duvall och Luke Thompson.


En verkligt sann vän vet man var man har. Eva Österberg är pensionerad professor i historia och har skrivit en bok om vänskap : Vänskap – en lång historia. I böckernas värld är Evas favoritvänskap nog också Astrid Lindgrens många karaktärers vänskap , exempelvis Pippi och Tommy och Annika.

En oväntad vänskap handlar om Driss, en ung kille från förorten som precis kommit ut från fängelset, som anställs som personlig assistent till den förmögne men ensamme aristokraten Philippe som blivit förlamad efter en skärmflygolycka. Berättelsen bakom filmen. Filmen är baserad på en sann historia.


Den skapar förtroende, tillit, och allt där i mellan. Den bevisar att vänskapen är sann. Vill du veta den mystiska blommans namn, evig vänskap heter han.


Ibland har man samtal som tar på djupet. Konstigt nog är det alltid samma person som kommer åt mitt innersta. Slutar med att citera en vis mans ord.


SANN VÄNSKAP ÄR DEN PLANTA SOM KAN FÖRÄNDRA VÄRLDEN. DEN BÖR ANSAS OCH VATTNAS MED ÖVERSVALLANDE KÄRLEK. En sann vän kommer aldrig äventyra en vänskap över något så dumt som skvaller. Det sägs att DisneyWorld och Disneyland ska vara de lyckligaste platserna på jorden.


De flesta är överens om att nöjesparker är underhållande, men alla har sin lyckliga vrå med sina människor. Det är helt normalt att ifrågasätta en vänskap och det kan hända vem som helst. Det är dessa små ögonblick,som gör mig så där härligt varm i hela kroppen.


En varm hästmule som luktar så där gott.

Många människor passerar i ditt liv, men bara riktiga vänner lämnar fotsteg i ditt hjärta. En människa som lever i stor kärlek eller i sann vänskap , går inte miste om något, men den som är ensam, går miste om allt. Bara den som med kärlek stiger ut ur jagets cirkel till ett Du, finner dörren till andras hemlighet.


En bärande tanke i boken är att den sanna vänskapen alltid har relationen till Gud som utgångspunkt. Kanske är sann vänskap den typ av vänskap som inte rinner ut i sanden även om man flyttar till olika delar av landet eller världen? Det skulle också kunna vara den typ av vänskap där man kan sitta tysta på en parkbänk utan att tystnaden känns obekväm. ITF = I sann vänskap Letar du efter allmän definition av ITF? ITF betyder I sann vänskap.


Vi är stolta över att lista förkortningen av ITF i den största databasen av förkortningar och akronymer. Följande bild visar en av definitionerna för ITF på engelska: I sann vänskap. Inlägg om sann vänskap skrivna av Lotta. Medium, Tarot, Medial vägledning, Healing. Därför kan det vara värt att rista in i ett fint smycke.


Det var vad en kund ville göra, får se vad hon tycker om resultatet. Bibeln säger i Ordspråksboken 17:En vän visar alltid kärlek, en broder är till för att hjälpa i nöden. Jesus är vår bästa vän.


Bibeln säger i Johannesevangeliet 15:Jag kallar er inte längre tjänare, ty en tjänare vet inte vad hans herre gör. Frivillighet: I en sann vänskap väljer ni att vara med varandra för att ni vill det, inte för att någon bestämt det. Likhet: Någon form av spegling mellan två parter måste uppstå för att en sann vänskap ska kunna skapas och vara hållbar, enligt flera forskare. Riktig sann vänskap är svårt att finna och hård att mista.


Jag säger inte farväl, min vän. Jag tror att vi kommer att ses igen. Vila i frid vännen min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg