fredag 26 augusti 2016

Snabb nyttig mat

Den här goda och krämiga chokladshaken smakar som godis, men är både nyttig , mättande och antiinflammatorisk. Drick ett glas som mellanmål och stärk din kropps immunförsvar med nyttiga ämnen från bland annat mandlar, yoghurt och kakao. Särskilt kan vardagar vara utmanande, då tiden inte alltid räcker till och det är lätt att ta till snabba genvägar som inte alltid väller över av frukt och grönt. Hoppas vi kan hjälpa dig att hitta enkla och nyttiga rätter! Här hittar du recept på vardagsmat - tips på enkel, snabb och god mat i vardagen.


Bläddra bland kyckling, lax, köttfärs och andra middagstips för familjen.

För dig som kämpar med att få till en balanserad vardag - här har vi letat upp nyttiga middagar. Goda och hälsosamma recept med mycket. Fråga: Jag vill laga bra, ren och nyttig mat till mig och mina barn – det vill säga kött, fisk eller fågel – inte snabbmat eller halvfabrikat.


En enkel tonfiskröra med ett gäng grönsaker och ett gott bröd (ha ett knäcke-paket nära till hands på jobbet) är allt som behövs för en snabb och god lunch. Det är rätt enkelt att äta nyttigt och snabbt. Soppa är bra snabbmat, fräs lite lök och vitlök, grönsaker, häll i passerade tomater, buljong, kryddor, bönor och toppa med lite fetaost eller en klick creme fraiche.


Servera med ett gott grovt bröd. Nyttig mat som dessutom är snabb ?

Det ska vara enkelt och framför allt gott att laga en nyttig middag. För alla som tror att vegetarisk mat kräver långa koktider så kommer här några bra förslag som bevisar motsatsen. Här har vi samlat våra bästa recept som passar lika bra till vardag som fest! Resultatet blir både gott och nyttigt.


Svarta bönor- snabb nyttig mat Antiinflammatorisk lunch Svarta bönor med mango, avokado och rödkål är ett favoritrecept när det gäller antiinflammatorisk mat som passar både till lunch eller middag. Tips på nyttig och snabb mat ! Skribent: Sierra de Goldmsmith. Givetvis vore det optimala om vi tilläts sakta in och kunde prioritera tid till att laga och äta mat.


Men verkligheten ser inte ut så för de flesta, vilket allt för ofta leder till nödlösningar som inte alltid är så hälsosamma. Vardagarna är hektiska för många av oss. Falafel är friterade kikärtsbollar som vanligtvis serveras i pitabröd.


Men hur kan något friterat vara bra och nyttig mat ? Jo, falafel innehåller så pass mycket protein, och äts dessutom ofta med hummus och riktigt med grönsaker, vilket gör att en falafelrulle inte är helt fel att äta till lunch eller middag. Här finner du recept på rätter och bakverk som går snabbt att kasta ihop. Om du får oväntade gäster eller kommer hem sent från jobbet och behöver fixa något snabbt så är dessa snabba och goda recept din räddning. Du behöver inte lägga massor av tid på att laga en läcker och sund lunch. Vi har samlat tips på en snabb , enkel och nyttig lunch, som ger massor av energi.


I Mat på minuten: matlåda och storkok hittar du bra recept på rätter som du kan frysa in eller ta med till lunch i matlådan.

Böckerna innehåller ungefär enkla recept för den som vill ha sund och smakrik mat utan att stå i timmar i köket. Här bjuder vi på några av recepten ur böckerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg