onsdag 10 augusti 2016

Argument mot dödsstraff debatt

Här finns dock också mycket fler argument men många liknar varandra och jag tycker att de flesta är ganska svaga i jämförelse med argumenten mot dödsstraff. Organisationer som “Amnesty” kämpar för att länder med dödsstraff ska avskaffa det och de starkaste argument de använder är följande: 1. Dåliga argument mot dödsstraff. Inget av de vanliga argumenten mot dödsstraffet håller måttet, skriver filosof.


Kraven på dödsstraff är skyhöga, men faktum är att människor som griper till våld ofta är beredda att dö för sin sak.

Dödstraff förhindrar därför inte terrorismens våld. Nu på torsdag så ska jag har en debatt mot en klasskamrat om dödsstraff , jag är mot , har en del argument : 1. Med dödstraff finns det en risk att en oskyldig kan avrättas. Ett argument mot är att det, åtminstone i USA, är dyrare att döma någon till döden än livstids fängelse. Anledningen är att rättegångar där dödsstraff utdöms i princip alltid överklagas, och går i väldigt många turer fram och tillbaka i högre instanser, och varje gång ska högutbildade jurister betalas hutlösa summor med.


Ett annat, oerhört bra, argument mot dödsstraff är ju att det inte (enligt statistik jag läst) alls minskar brott i samhället. Tankarna om vedergällning och avskräckning återkommer, ibland modifierade och moderniserade, men fortfarande lätt igenkännliga.

Partiet är för dödsstraff och är öppna med att folkförrädarna kommer att fängslas eller utsättas för dödsstraff om de tar makten. Hängas i lyktstolpar, till och med. Enda anledningen till att NMR överhuvudtaget kan demonstrera fritt som idag är att vi inte betraktar dem som ett hot mot ”rikets säkerhet” eller terrorister idag.


Det är också budskapet i dagens gemensamma vädjan. Det var inga slutna samhällen eller länder avskurna från resten av världen som valde vägen mot dödsstraffets avskaffande. I dag är dödsstraffet så gott som avskaffat i Europa. Detta tack vare sakliga debatter och ständiga utbyten av idéer mellan våra länder och samhällen. Svagt argument mot dödsstraff Justin E. Här ger jag ett längre översatt citat som sammanfattar Stevens argumentation kring dödsstraffet i USA: “Död skiljer sig i sin natur från andra amerikanska straff: Sett ur den åtalades perspektiv skiljer det sig både i dess hårdhet och slutgiltighet.


Argument mot dödsstraffet. Men nu är det så att andra elever efter mitt tal ska komma med motargument, och då måste jag vara förbered. Du hittar de svaren om du söker på dödsstraff under frågor och svar.


Där hittar du fler argument för och emot. I korthet kan man säga att kristendomen är emot dödsstraff , men att det genom tiderna funnits nationer, kungar m. Vi kommer att ha en debatt i skolan imorn som handlar om dödsstraff i engelskan.

Så jag behöver en massa argument för dödsstraff , och även en del sätta-dit frågor (kontringar). Frågar ej om personliga åsikter. Så om ni har några ni kan dela med er av så skulle det vara schyst!


Behöver lite argument från båda sidor. Ska ha debatt på måndag och funderar på att vara för när jag egentligen är e. Vilka argument finns det för respektive emot dödshjälp, och hur ser lagstiftningen ut? Tesen är ett påstående som uttrycker den ståndpunkt du ska argumentera för. Om du till exempel ska skriva en argumenterande text mot dödsstraff så kan din tes vara Dödsstraff är fel! Om du ska argumentera för en sänkning av skatten så kan din tes uttryckas som Skatten måste sänkas!


Skriv INTE tesen som en fråga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg