torsdag 11 augusti 2016

Livet efter psykisk misshandel

LIVET EFTER PSYKISK MISSHANDEL För offer till Kluster B personer: Psykopater, Sociopater, Narcissister: att känna igen, bryta sig loss och äntligen bli fri! När han slutligen utvecklade en psykos och tog sitt liv gjorde han det vid jul. Det känns så symboliskt en sista hälsning till mig och barnen som vi får bära med oss resten av våra jular.


Han förstörde högtiden i livet och han fortsätter göra helgen tung även efter sin död…lider med alla kvinnor och barn i denna situation. Fleas” (loppor) – offret tar efter misshandlarens beteende. Man brukar ju säga att ”man blir som man umgås” och på samma sätt tar man ofta efter delar av misshandlarens beteende.

Det dåliga beteendet ”smittas”. Psykisk misshandel är skadligt och bryter ner dig. Om du har läst på den här hemsidan och märkt att du lever med en misshandlare och vill förändra din situation så läs vidare här. Läs även om hur man kan bemöta psykisk misshandel och om argumenten för att stanna som inte håller.


Där det finns andra former av våld finns det förmodligen alltid även psykiskt våld. Det är det psykiska våldet som skapar en trauma bindning till förövaren och gör det så svårt att lämna. Ekonomiskt våld tycks alltid finnas närvarande där det finns psykiskt våld.


Efter misshandel återstår ett stort arbete med att svara på sin egen fråga varför? Att först kunna skilja ut sitt eget ansvar i det som hänt.

Första tiden efter är ett kaos på individnivå. Jag blev utsatt för så många projektioner så att vem jag var som person och hur verkligheten är var ett av mina problem. Du har inget att bevisa.


Tänk på dig själv om en månad eller ett år, och ta ditt beslut efter hur den mannen eller kvinnan vill att livet ska se ut. Att ha barn eller skaffa barn med någon som utsätter dig för psykisk misshandel kan få många negativa konsekvenser. Här kan du läsa om familj, barn och psykisk missh andel. Livet efter psykisk misshandel.


Stöd för offer för Psykopater, Sociopater och Narcissister. Jag hörde termen psykisk misshandel användas av en grupp nära vänner som hade en ”intervention” med mig flera år innan jag hittade styrkan att bryta mig loss. Jag tyckte det lät konstigt.


Misshandel ger ju synliga blåmärken (trodde jag då). Tillslut handlar ditt liv om att gå balansgång efter personens behov för stunden. Inte sällan är psykisk misshandel en start för övergång till fysisk misshandel.


Ge inte upp dig själv, det finns utvägar. Giftiga relationer - och vägen ut ur den. Många kvinnor som utsatts för både fysisk och psykisk misshandel har sagt att de upplevde den psykiska misshandeln som värre än slagen och sparkarna.


Bra artikel om hur psykopater beter sig i vårdnadstvister. När hen tar sig friheten att tala om vem du är, vilka avsikter du har, hur du gör olika saker och hur du tänker så kränker hen din integritet. För dig som har lämnat din misshandlande partner finns det en text om att gå från offer till att bli en överlevare.

Det kan vara svårt att gå ifrån ett sådant förhållande och när man väl lyckats med det är det kanske inte en självklarhet att man mår 1 bra efter detta. Det finns många olika typer av psykisk misshandel. Hen vill alltid veta var du är och vad du gör.


Hen blandar sig i dina studier, ditt arbete. Hen kan hindra dig att få t. Under psykisk misshandel har vi samlat information om olika typer av emotionell misshandel. Hur denna kan se ut och vilka följderna av att leva i ett destruktivt förhållande kan bli. Under vuxen och psykisk misshandel kan du läsa om hur emotionellt utnyttjande i ett förhållande eller äktenskap kan se ut.


Du kan läka och återta makten över ditt liv ! Många som utsatts för både fysisk och psykisk misshandel har sagt att de upplevde den psykiska misshandeln som värre än slagen och sparkarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg